Φωτιά κοντά σε σπίτια στην Κύμη Ευβοίας – 55 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Must Read

Σπίτια φέρεται να απειλεί η φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Σουτσίνι στην Αγία Μαρίνα Ευβοίας, κοντά στην Κύμη, και καίει σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου Κύμης, Κώστα Δημά, στο evima.gr, η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια. «Πιστεύω ότι σύντομα θα την περιορίσουν οι πυροσβέστες», είπε επίσης ο αντιδήμαρχος. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής Κύμης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 18:10, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Πυροσβεστική Υπηρεσία: 55 νέες δασικές πυρκαγιές

Συνολικά 55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. παραμένει στην περιοχή για την έρευνα των αιτιών των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή της Ηλείας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλάτανος Ηλείας, κατά τις μεσημεριανές ώρες. Επιτόπου επιχειρούν 41 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 12 πυροσβεστών από τη Μάλτα και 10 οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση συμμετέχουν τρία αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ακόμη, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ματσούκι της Δ.Ε. Στράτου Αγρινίου, κατά τις μεσημεριανές ώρες, σήμερα. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα. Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν δύο αεροσκάφη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες σήμερα, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ροδάκινο Ρεθύμνου Κρήτης. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This