Απίστευτοι ισχυρισμοί Συνολάκη: Συγκρίνει τα Δερβενοχώρια με την Καλιφόρνια!

Κάηκαν μισό εκατομμύριο στρέμματα αλλά ο Συνολάκης λέει ότι στην... Καλιφόρνια καίγονται περισσότερα

Must Read

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης και βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος Συνολάκης, μετά την ανακοίνωση του meteo ότι μέχρι και τον Ιούλιο φέτος, κάηκαν τα πενταπλάσια στρέμματα από τον ετήσιο μέσο όρο!

Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα έφτασε στο σημείο να συγκρίνει με την χώρα μας με τις… ΗΠΑ, λέγοντας ότι τα 500.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη, δεν είναι και τόσα πολλά αφού σε μια και μόνο πυρκαγιά το 2021 στην Καλιφόρνια κάηκαν περίπου 1 εκατ. στρέμματα!

«Μέσα στο καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Βλέπουμε τους ακραίους καύσωνας και αυτές τις πολύ μεγάλες πυρκαγιές. Δεν έχουν γίνει ακόμα στην Ελλάδα. Είδα σήμερα ότι έλεγαν ότι έχουν καεί 500.000 στρέμματα. Ναι, είναι τραγικό αλλά για να βάλουμε αυτό το νούμερο σε μία μόνο πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, το 2021, κάηκαν περίπου 1 εκατ. στρέμματα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο άνθρωπος που έλεγε ότι θα εκκένωνε το Μάτι σε 57 λεπτά!

Μάλιστα για την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο που έκαιγε για 10 μέρες, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, ο κ. Συνολάκης υποστήριξε ότι έφταιγε ο άνεμος και ότι τέτοιες φωτιές σβήνουν όταν… θέλουν: «Αυτό που με ανησυχεί πάρα πολύ είναι όταν έχουμε τους πολύ ισχυρούς ανέμους να έχουμε πάλι μία κατάσταση όπως στη Ρόδο. Είναι μία πυρκαγιά που θα σβήσει όταν θέλει. Όταν τελειώσει ο άνεμος και η καύσιμη λύση. Ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Δείτε επίσης:

Μέχρι τον Ιούλιο κάηκαν κατά 30% περισσότερες εκτάσεις από τον ετήσιο μέσο όρο! «Στάχτη» 550.000 στρέμματα

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This