Κατασκευάζονται τα νοσοκομεία του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος

«Ρότα» για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Must Read

Την διαδικασία επανεκκίνησης της κατασκευής των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη ανακοίνωσε χθες το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

«Μετά από πολύμηνη προσπάθεια, όλα τα εμπόδια παραμερίστηκαν και, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία του στο SNF Nostos Conference 2023, το ΙΣΝ επανεκκινεί την διαδικασία κατασκευής και των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΙΣΝ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί καθώς οι προσφορές ήταν 2,5 φορές υψηλότερες από τις προβλεπόμενες. Ωστόσο η διοίκηση του Ιδρύματος δεν σταμάτησε τις επαφές και με την βοήθεια του διάσημου αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, ο οποίος έχει σχεδιάσει το Κέντρο Πολιτισμού στο Φάληρο, και της εταιρείας του, ανετέθη στον Όμιλο ΑΒΑΞ η κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Η αύξηση του προϋπολογισμού για τα συγκεκριμένα έργα διαμορφώνει την συνολική επένδυση του ΙΣΝ για τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) σε ποσό άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, με τα τρία νέα νοσοκομεία, τα οποία θα παραδοθούν πλήρως εξοπλισμένα στο Ελληνικό Δημόσιο, να αποτελούν περίπου το ήμισυ (500 εκατ.δολάρια) του συνολικού προϋπολογισμού, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και καμιά φορά τα μέσα αγιάζονται προς όφελος του σκοπού», ανέφερε χαρακτηριστικά το ΙΣΝ.

*πηγή φωτογραφίας: https://www.snf.org/

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This