Οι μεγάλοι ευεργέτες του χουλιγκανισμού!

Μαρινάκης και UEFA «υιοθέτησαν» το πανό για τον δολοφόνο του Φιλόπουλου, Ρουμπέτη, που απλώθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα με την Γκενκ

Must Read

Η ανάσα όλων «κόπηκε» μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Το γιγάντιο πανό απλώθηκε στο πιο κεντρικό σημείο των κερκίδων. «Βασίλης Ρουμπέτης, 1985-2023». Λίγες ώρες πριν από την κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή, που το αίμα του δεν έχει ακόμα στεγνώσει από τα γεγονότα βίας στη Ν. Φιλαδέλφεια την περασμένη Δευτέρα…

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Αυτό που ήθελε μια μερίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στο προχθεσινό ευρωπαϊκό ματς με την Γκενκ έγινε. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όμως, ήταν αυτή που δεν κατέβασε το πανό και το αποδέχτηκε. Οπως και η UEFA, που έχει την υψηλή επιστασία την ημέρα των ευρωπαϊκών αγώνων, δεν ενήργησε όπως άλλες φορές, αλλά επέτρεψε να είναι εκεί για τη μιάμιση ώρα του παιχνιδιού.

Στην Ελλάδα, δηλαδή, που θρηνεί έναν νέο άνθρωπο από την έφοδο των Κροατών νεοναζί, ανεβαίνει στο γήπεδο του Ολυμπιακού τεράστιων διαστάσεων πανό ως φόρος τιμής σε έναν εκ των δολοφόνων του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου στο «ραντεβού θανάτου» της Λαυρίου το 2007. Ολοι οι εμπλεκόμενοι στη διεξαγωγή του αγώνα θεώρησαν «λογικό» να συμβεί κάτι τέτοιο, ειδικά τη δεδομένη στιγμή.

Αντιδράσεις

Ομως, οι αντιδράσεις αποστροφής «πνίγουν» τα social media και η κίνηση αυτή βαραίνει πρώτιστα την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον ιδιοκτήτη της Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή η αδράνεια συνεπάγεται αυτόματα «υιοθέτηση» του πανό ηρωοποίησης ενός νεκρού γκάνγκστερ στο πιο προβεβλημένο τηλεοπτικά σημείο του γηπέδου, σε πανευρωπαϊκή μετάδοση.

Βαγγέλης Μαρινάκης

Οπως και, δευτερευόντως, την UEFA, που έδειξε για ακόμα μία φορά ότι τα αντανακλαστικά της είναι επιλεκτικά. Αν οι οπαδοί ανέβαζαν κανένα πανό με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, παραδείγματος χάριν, θα το είχαν κατεβάσει, όπως έχει συμβεί παλαιότερα.

Η ΠΑΕ του Μαρινάκη, μόλις μερικά 24ωρα έπειτα από ένα άγριο φονικό, επέτρεψε να προβληθεί ένα πανό για τον δολοφόνο του Φιλόπουλου, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα φουντώσει τα πιο άγρια μίση. Οτι θα αναζωπυρώσει τα πλέον ανεξέλεγκτα ένστικτα εκδίκησης σε γκρουπ σεσημασμένων οπαδών άλλων ομάδων, οι οποίοι ακόμα και χωρίς αφορμή μπορούν να κάνουν έκτροπα για το τίποτα. Πόσο μάλλον όταν προκαλούνται ευθέως και δημοσίως.

Στα sites και τα forum οπαδών του Παναθηναϊκού ξεχειλίζει η οργή για την προχθεσινή εμπρηστική ενέργεια στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στα αντίστοιχα οπαδών της ΑΕΚ, που ήδη βράζουν και για την Αστυνομία, το ίδιο κι ακόμα περισσότερο λόγω της πρόσφατης δολοφονίας του Μιχάλη. Ο Μητσοτάκης, από τη δική του πλευρά, ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά με την προκλητική κάλυψη της αστυνομικής εγκληματικής αμέλειας και διοργανώνει ποδοσφαιρική ευρεία σύσκεψη την προσεχή Τετάρτη για να μεταθέσει τις κραυγαλέες ευθύνες του, ώστε να βγει από το κάδρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κι όλα αυτά ενώ το καζάνι ήδη βράζει. Μέσα σε μόλις μέρα, προχθές, έγινε καταδρομική επίθεση σε μαγαζί συλληφθέντος οπαδού του Παναθηναϊκού, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στη Ν. Φιλαδέλφεια, ενώ το βράδυ τοποθετήθηκε στο Καραϊσκάκη και το πανό υπέρ καταδικασμένου για τη δολοφονία του Φιλόπουλου. Με την ΕΛ.ΑΣ., την ίδια ώρα, κι αφού έχει επιτρέψει τη δολοφονία του Κατσουρή, να διαμορφώνει με τις ψευδείς και παραπλανητικές εκθέσεις της την υπερασπιστική γραμμή των Κροατών συλληφθέντων και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Θυμίζουμε ότι ο Ρουμπέτης σκοτώθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών πριν από λίγους μήνες μέσα σε αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου, μια περίεργη υπόθεση για την οποία δεν υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση από τις αστυνομικές και δικαστικές έρευνες. Κανένα πειστικό επιχείρημα δεν έχει ακουστεί για το πώς ο Ρουμπέτης, ένας οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και δολοφόνος, είχε στην κατοχή του το αυτοκίνητο που ανήκει σε εταιρία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Γιάννης Αλαφούζος

Εντελώς ανεξήγητα

Ο Αλαφούζος, μάλιστα, εντελώς ανεξήγητα, δεν έχει καν καταδικάσει επί σχεδόν μία εβδομάδα τη δεδομένη και διαπιστωμένη από την ΕΛ.ΑΣ. εμπλοκή νεοναζιστών οπαδών του Παναθηναϊκού στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Κι ενώ το αναλυτικό διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας «έδειχνε» με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα «πράσινα» στέκια και σπίτια όσων περίμεναν τους ανθρωποφάγους της Ντιναμό για να δράσουν μαζί.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση που να καυτηριάζει τη δράση αυτής της μερίδας οπαδών της. Ούτε έχει γνωστοποιήσει ότι θα κινήσει θεούς και δαίμονες για να μην ξαναπατήσουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όσοι «φωτογραφίζονται» στο επίσημο έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας.

Το σκηνικό μοιάζει πλέον με ατομική βόμβα που πολλά δάχτυλα παλεύουν ταυτόχρονα ποιο θα πατήσει πρώτο το κουμπί για να μη μείνει τίποτα όρθιο και να μαζεύει το ΕΚΑΒ πτώματα και τραυματίες από τους δρόμους. Με κινήσεις κι αμέλειες από κυβέρνηση, παράγοντες και παρατρεχάμενούς τους, που μπορούν να θεωρηθούν «χορηγία» στον χουλιγκανισμό, δημιουργούνται οι συνθήκες εκτροπής με ανεξέλεγκτο κύμα βίας.

Δολοφόνος του Φιλόπουλου και εκτελεστής της Greek Mafia

Στις αρχές Ιουνίου ο Ρουμπέτης «γαζώνεται» με καλάσνικοφ στον Κορυδαλλό, σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia. Ο οπαδός του Ολυμπιακού και επαγγελματίας εκτελεστής είχε καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007, στη Λαυρίου.

Βασίλης Ρουμπέτης

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί το 2012 σε 12ετη κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μάλιστα, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν οριακή, με 3-2. Οι δύο μειοψηφούντες δικαστές πρότειναν να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εντάσσουν την εν ψυχρώ εκτέλεση στον πόλεμο μεταξύ συμμοριών «νονών» της νύχτας, εκτιμώντας παράλληλα ότι η διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό ανοίγει έναν νέο κύκλο αίματος στους κόλπους της Greek Mafia.
Οι εκτελεστές προσέγγισαν το θωρακισμένο τζιπ στο οποίο επέβαινε ο Βασίλης Ρουμπέτης ενώ το είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του και τον γάζωσαν με το καλάσνικοφ.

Ο γαμπρός του Διονύσης Μουζακίτης, ο οποίος φέρεται ότι ήταν στην ομάδα φύλαξης του δολοφονημένου Γιάννη Σκαφτούρου, εκ των γνωστότερων μελών της Greek Mafia, προσπάθησε να μπει στο υπόγειο γκαράζ μόλις αντιλήφθηκε τη δολοφονική επίθεση. Ομως, οι δράστες τον ακολούθησαν και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής σκοτώνοντάς τον. Ο Ρουμπέτης είχε κατηγορηθεί και για την απόπειρα δολοφονίας ενός άνδρα στη Ροβιάτα Ηλείας το 2010.

Στο άγνωστο οι έρευνες για το τι συνέβη

Η είδηση της εκτέλεσης του Ρουμπέτη συνοδεύτηκε από ακόμα μία, που προκάλεσε πανελλήνια έκπληξη: Το θωρακισμένο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο επέβαινε ο δολοφονηθείς ανήκει στην εταιρία με την επωνυμία «Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε.», ιδιοκτήτρια του ΣΚΑΪ , συμφερόντων του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου.

Το περιβόητο θωρακισμένο τζιπ μάρκας Mercedes

Την είδηση επιβεβαίωσε και η εταιρία με ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ήταν παροπλισμένο και ότι δεν έχει γνώση πώς βρέθηκε στην κατοχή του: «Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται ότι εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με της Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού τόνισε ότι έδωσε στις Αρχές τις απαραίτητες εξηγήσεις, όταν κλήθηκε στην προανάκριση, όμως ουδέποτε η κοινή γνώμη ενημερώθηκε για το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο της εταιρίας του στα χέρια του «κόκκινου» Ρουμπέτη.
Από τον ΣΚΑΪ συμπλήρωναν πως η συγκεκριμένη Mercedes είχε δοθεί σε συνεργείο προς επισκευή με σκοπό την πώλησή του και ότι θα κατατεθεί άμεση μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιουνίου, ο «Ράμπο» ή «Ταρίφας» είχε παραλάβει το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρίας του Αλαφούζου 15 ημέρες πριν από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, έχοντας αφήσει το δικό του όχημα σε συνεργείο, καθώς παρουσίαζε βλάβη.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έκαναν έλεγχο στα έγγραφα κυκλοφορίας της πολυτελούς ασημί Mercedes προσπαθούσαν για ώρα να βρουν πώς συνδέεται ο Ρουμπέτης με τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι ο 38χρονος εμφανιζόταν σε φωτογραφίες στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» να περπατά, ως bodyguard, πίσω από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, έχοντας μάλιστα στον λαιμό του και κάρτα διαπίστευσης.

Η Θύρα 13 είχε αντιδράσει στις 9 Ιουνίου με μια ανακοίνωση σε βάρος του Αλαφούζου: «11 χρόνια στο τιμόνι της ΠΑΕ και ακόμη ψάχνουμε του βαρελιού τον πάτο… Οταν η ομάδα σε είχε ανάγκη, εσύ έδινες μάχη από το Twitter». Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Μάθαμε από τα σάιτ ότι τάιζες έναν από τους δολοφόνους του αδερφού μας Μιχάλη Φιλόπουλου», καταλήγοντας: «Πρόσθεσες ακόμα μία μαύρη κηλίδα στον σύλλογο του Παναθηναϊκού μας. Οφείλεις να δώσεις εξηγήσεις και μια συγγνώμη στην οικογένεια του Μιχάλη Φιλόπουλου. Η Θύρα 13 δεν ξεχνά αλλά και ούτε συγχωρεί».

Μιχάλης Φιλόπουλος

«Από εδώ και πέρα τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Ολα στο φως…» είχε πει τον Ιούνιο ο ιδιοκτήτης των ΣΚΑΪ και Παναθηναϊκού, όμως ούτε ο ίδιος διαφώτισε κανέναν ούτε και η Δικαιοσύνη μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This