Ζάκυνθος: Σερβιτόρος έσωσε γυναίκα που πνιγόταν από φαγητό!

Must Read

Για την υπόλοιπη ζωή της θα ευχαριστεί ένα σερβιτόρο που εργάζεται σε κατάστημα εστίασης στην Ζάκυνθο καθώς την έσωσε την ώρα που πνιγόταν μετά από την κατανάλωση φαγητού!

Σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και δημοσιεύει το tempo24news.gr, η γυναίκα έτρωγε και κάτι της στάθηκε στο λαιμό. Αρχικά, ο συνδαιτημόνα της διαπίστωσε τι είχε συμβεί και σηκώθηκε από την καρέκλα του για να τη βοηθήσει με χτυπήματα στην πλάτη. 

Την ίδια στιγμή, αρκετοί από τους πελάτες είχαν συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί και κοιτούσαν ανήσυχοι προς το τραπέζι της κυρίας.

Παρά τις προσπάθειες του συνδαιτημόνα της η γυναίκα συνέχιζε να μην είναι καλά και τότε έσπευσε για βοήθεια ένας από τους σερβιτόρους ο οποίος χρησιμοποίησε τη λαβή Χάιμλιχ για να αποφράξει τους αεραγωγούς της γυναίκας.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κάλεσε και ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφέρει τη γυναίκα στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε βίντεο:

 

Η λαβή Χάιμλιχ

Σε περίπτωση που ένα άτομο όντως πνίγεται:

Σήκωσέ τον όρθιο και έλα πίσω του, με τα πόδια σου καλά ανοιγμένα για να είσαι σταθερός. Αυτό θα σου επιτρέψει να τον πιάσεις και να τον ακουμπήσεις μαλακά κάτω αν χάσει τις αισθήσεις του.

Κύκλωσε τα χέρια σου γύρω από το στομάχι του. Σφίξε σε γροθιά το «καλό» σου χέρι, με τον αντίχειρά σου να δείχνει προς τα μέσα, προς το στομάχι του, και τοποθέτησε τη γροθιά σου ακριβώς πάνω από τον αφαλό και κάτω από το θώρακα. Τύλιξε το άλλο σου χέρι σφιχτά γύρω από τη γροθιά σου.

Σφίξε με τα χέρια σου προς τα μέσα και προς τα επάνω γρήγορα και χρησιμοποιώντας φόρα – σχεδόν σαν να προσπαθούσες να τον σηκώσεις στον αέρα. Επανάλαβε αρκετές φορές γρήγορα αυτή την πίεση στο στομάχι μέχρι το ξένο σώμα να ξεκολλήσει και να αποβληθεί. Χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική αλλά με ελαφρώς λιγότερη δύναμη στα παιδιά.

Μπορείς να εκτελέσεις το χειρισμό αυτό στον εαυτό σου, είτε με την παραπάνω τεχνική είτε τοποθετώντας τα χέρια σου στο σωστό σημείο και πιέζοντας το σώμα σου σε ένα σταθερό αντικείμενο, όπως μια πολυθρόνα ή ένα έπιπλο.

Δείτε βίντεο με τις κινήσεις:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This