Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Στο Πολυτεχνείο οι 50 μετανάστες που… αρνήθηκαν την Αμυγδαλέζα – «Μας άφησαν στη μέση του πουθενά»

Περίπου 50 μετανάστες, που διέμεναν σε κατειλημμένο κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας το οποίος εκκενώθηκε από την αστυνομία, βρίσκονται στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, με σκοπό να μεταφερθούν σε δομές της ηπειρωτικής χώρα, και κάποιοι εξ αυτών στην Αμυγδαλέζα.

Όμως, σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι μετανάστες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν να κατευθυνθούν στην Αμυγδαλέζα ή σε περιοχές μακριά από την πρωτεύουσα και όπως καταγγέλλουν τους «άφησαν στη μέση του πουθενά».

«Είπαν ότι θα μας οδηγούσαν πίσω στην Αθήνα αλλά στην πραγματικότητα μας άφησαν στη μέση του πουθενά, 10 χιλιόμετρα από το κοντινότερο μετρό και μας είπαν να περπατήσουμε μέσα στη βροχή», σημειώνουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν: «Τώρα είμαστε πίσω στην Αθήνα, δεν έχουμε στέγη και έχουμε έρθει στο Πολυτεχνείο γιατί ξέρουμε ότι θα βρούμε κόσμο εδώ που θα μας υποστηρίξει. Χρειαζόμαστε αυτήν την υποστήριξη τώρα, καθώς δε ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί – ειδικά αν οι μπάτσοι έρθουν να μας πιάσουν, δε ξέρουμε τι θα μας κάνουν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ