«Από τύχη ζούμε…» – Το ΓΝ Νίκαιας δεν έχει συστήματα πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, πυρόσβεσης και γενικού συναγερμού!

Εργαζόμενη: «Ποιο σχέδιο εκκένωσης, εδώ θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια - Πήρε φωτά ο 2ος όροφος και δεν καταλάβαμε τίποτα, δουλεύαμε κανονικά» - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Must Read

Τις στιγμές πανικού και τρόμου που έζησαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν στον 2ο όροφο, που βρίσκεται η χειρουργική κλινική, έπιασε φωτιά σε θάλαμο με κλινοσκεπάσματα.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε και έσπευσε περιορίζοντας την κατάσταση, ωστόσο, τα όσα συνέβησαν μέχρι εκείνη τη στιγμή και τα περιγράφει μια εργαζόμενη γιατρός στο νοσοκομείο, προκαλούν ανατριχίλα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή της η Χριστίνα Σεϊτοπούλου, τη φωτιά που ξέσπασε δεν την αντιλήφθηκε κανένας και ο καπνός έφτασε μέχρι τον διάδρομο του ισογείου! «Δεν ειδοποιηθήκαμε από κανέναν», γράφει χαρακτηριστικά

Κόσμος έτρεχε πανικόβλητος, ασθενείς κατέβαιναν από τις σκάλες μόνοι ή με τη βοήθεια του ελάχιστου νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς φώτα στην πλαϊνή σκάλα, όπως σχολιάζει, αλλά με τον φακό των κινητών. Φορεία και αναπηρικά αμαξίδια έπρεπε να απομακρυνθούν, ενώ άλλους ασθενείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, τους σήκωσαν στα χέρια.

Αρχικά πήγαν στην είσοδο, μετά στα ΤΕΠ, την ώρα που μεταξύ των ασθενών υπήρχαν και χειρουργημένοι άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Όπως επισημαίνει η κ. Σεϊτοπούλου, στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν συστήματα πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, πυρόσβεσης και γενικού συναγερμού.

«Ποιο σχέδιο εκκένωσης, εδώ θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια, ιδίως στους κοιτώνες, στον υπέρηχο, στα εργαστήρια, όπου τα πάντα είναι ερμητικά κλειστά, λόγω της θερμοκρασίας, για να λειτουργούν τα μηχανήματα. Δεν ξέρω, όντως από τύχη ζούμε σε αυτήν τη χώρα» αναφέρει η γιατρός και καταλήγει μια έκκληση:

«Η φωτιά μπορεί να έσβησε, τα προβλήματα όμως πρέπει να λυθούν άμεσα και γρήγορα…»

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Λίγη ώρα μετά τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, περιγράφοντας μια… εντελώς ομαλή διαδικασία:

«Πυρκαγιά εξερράγη την 17/08/23 και ώρα 02:30 π.μ., σε άδειο θάλαμο της Β’ Χειρουργικής Κλινικής , στον  2ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο στο οποίο δεν νοσηλεύονταν ασθενείς , αλλά υπήρχαν  κλινοσκεπάσματα και ο στατικός εξοπλισμός.

Η έκρηξη φλόγας έγινε αντιληπτή από το νοσηλευτικό προσωπικό υπηρεσίας και αμέσως (02:31) ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία,  η οποία κινητοποίησε ισχυρή δύναμη με Πυροσβέστες και οχήματα, οπότε η πυρκαγιά περιορίστηκε και κατασβέστηκε, χωρίς να επεκταθεί σε λοιπούς χώρους του Νοσοκομείου.

Για λόγους ασφαλείας, (29) ασθενείς, που νοσηλεύονταν σε θαλάμους Κλινικών του 2ου ορόφου, μεταφέρθηκαν από το προσωπικό  στα ΤΕΠ.

Για προληπτικούς λόγους, μετακινήθηκαν επίσης (26) ασθενείς (περιπατητικοί) από θαλάμους του 1ου ορόφου σε εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Η ολοκλήρωση κατάσβεσης πραγματοποιήθηκε την 04:35 ώρα. Δεν υπήρξε τραυματισμός ή περιστατικό με αναπνευστικά προβλήματα ασθενούς. Όλοι οι ασθενείς, που είχαν πρόσκαιρα απομακρυνθεί, μεταφέρθηκαν σε δωμάτια Κλινικών του Νοσοκομείου και παρακολουθούνται κανονικά».

*πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/groups/

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This