Αλεξανδρούπολη: Δεύτερη νύχτα αγωνίας στα πύρινα μέτωπα – Ρημαγμένα χωριά, χαμένες περιουσίες, ανησυχία για τη ΒΙΠΕ

Must Read

Δώδεκα συνολικά οικισμοί έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες Σάββατο στη Μελία, η οποία εξακολουθεί να παραμένει ανεξέλεγκτη για δεύτερο 24ωρο και με τους πυροσβέστες, τους στρατιώτες, τους αστυνομικούς, τους εθελοντές και τους πολίτες που μάχονται για την κατάσβεσή της, να βιώνουν μια ακόμη εφιαλτική νύχτα, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που προκαλούνται από τους θυελλώδεις ανέμους.

Οι φλόγες εξακολουθούν να πολιορκούν χωριά στην περιοχή, ενώ δεκάδες σπίτια, αυτοκίνητα, αγροτικές μονάδες και μια ιστορική εκκλησία έχουν γίνει στάχτη, με τους ανθρώπους να κλαίνε τους κόπους μιας ζωής. Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εξάλλου, χρειάστηκε να μεταφερθούν επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής, πέντε εκ των οποίων επειδή παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ένας γιατί τραυματίστηκε στα πόδια του, ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια και ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, ενώ ο εθελοντής πυροσβέστης διακομίστηκε λόγω εγκαύματος στο ένα του χέρι.

Η φωτιά καίει κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Φερών, η οποία κλείνει κατά διαστήματα, ενώ μόνιμα κλειστή παραμένει η συνοριακή διάβαση Υψάλων – Κήπων. Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα, με τα πιο επικίνδυνα να είναι, κατά τα φαινόμενα, εκείνο που κινείται νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός προς Δορίσκο και εκείνο από τον Δωρικό προς Νίψα. Το τρίτο μέτωπο που καίει μεταξύ των περιοχών Μαΐστρος και Αμφιτρίτη θεωρείται, πλέον, διαχειρίσιμο, καθώς λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα τα εναέρια μέσα είχαν καταφέρει να περιορίσουν τις φλόγες που είχαν φθάσει στα 200 μέτρα από το χωριό.

Πέρα από τα μηνύματα για προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης έλαβαν και ένα που τους προέτρεπε να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, λόγω του βλαβερού καπνού. Η ευρύτερη περιοχή, πάντως έχει κηρυχθεί από νωρίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άλλωστε, πέρα από τα σπίτια που έχουν γίνει κάρβουνο ή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, η μεγάλη καταστροφή, σύμφωνα με τους κατοίκους των γύρω χωριών, αφορά στις καλλιέργειες, τα μελίσσια και τις κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν γίνει στάχτη, πλήττοντας ανεπανόρθωτα  την ευρύτερη περιοχή.

Στο μεταξύ, σύσσωμες οι δυνάμεις πυρόσβεσης και οι υποστηρικτές τους δίνουν μάχη στη Νίψα, το Δωρικό και τον Άβαντα, προκειμένου να συγκρατήσουν τη φωτιά και να μην περάσει στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) της Αλεξανδρούπολης, με τον αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να θωρακιστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This