Κίνημα κατά των νέων ταυτοτήτων

«Δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο...», βγήκε και δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου

Must Read

Χαρακτηριστικά κινήματος αρχίζει να αποκτά η αντίθεση αρκετών πολιτών στις νέες ταυτότητες. Με διάφορες προφάσεις, αρκετοί συμπολίτες μας στήνονται για ώρες έξω από αστυνομικά τμήματα προκειμένου να εκδώσουν νέες ταυτότητες, χωρίς τσιπ, στα κατά τόπους Γραφεία Εκδοσης Ταυτοτήτων. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η λίστα αναμονής για την έκδοση μίας απλής αστυνομικής ταυτότητας, που σε αρκετές περιπτώσεις οι ουρές ξεκινούν από τις 5 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης από κόσμο που θέλει να ανανεώσει ή να αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες παλαιού τύπου, εξασφαλίζοντας έτσι ότι για τα επόμενα 10 χρόνια θα έχουν χάρτινες και όχι τις ψηφιακές που θα αρχίσουν να εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες φέρεται ότι ξεκινούν από διάφορες θρησκευτικές ομάδες, με έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορθόδοξα σωματεία, αλλά και ιερωμένους που θεωρούν ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων «θέτει θέματα απόλυτης καταπάτησης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, εθνικής ασφάλειας και πίστης». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, αποτελεί το προ ολίγων ημερών περιστατικό με πούλμαν που μετέφερε καλόγριες από μοναστήρι του νομού Θεσσαλονίκης σε αστυνομικό τμήμα στην ανατολική πλευρά του νομού προκειμένου να βγάλουν «χάρτινες» ταυτότητες.

Η εναντίωση στις ψηφιακές ταυτότητες έχει λάβει τέτοια έκταση, ώστε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου αναγκάστηκε να δηλώσει ότι οι νέες ψηφιακές ταυτότητες που θα αρχίσουν να εκδίδονται από το Σεπτέμβριο, αντικαθιστώντας τις παλιές, «δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο».

Θυμίζουμε ότι για το ίδιο θέμα είχαν πραγματοποιήσει συνάντηση στα τέλη Ιουλίου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, μαζί με εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι είχαν ζητήσει διευκρινίσεις για τις νέες ταυτότητες, με τον κ. Μηταράκη μετά το τέλος της συνάντησης να αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τους ενημέρωσαν αναλυτικά «διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την ορθόδοξη χριστιανική πίστη».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This