«Μόνο δικαίωση, τίποτα άλλο» – Ο αδερφός του Μιχάλη Κατσουρή μιλά στη «Δίκη στο Open» και συγκλονίζει

Must Read

Καλεσμένοι στην πρεμιέρα της νέας σεζόν της εκπομπής «Η Δίκη στο Open» ήταν ο ετεροθαλής αδελφός του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη, Γιώργος Ζερβογιώργης, με τη σύζυγό του, Πόπη Βαλαβάνη, οι οποίοι και μίλησαν ανοιχτά για τη δολοφονία που συγκλόνισε την οικογένειά τους, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

«Ο Μιχάλης ήταν ένα παιδί που αγαπούσε την ΑΕΚ, είχε τη δουλειά του την πρωινή, πήγαινε στο γήπεδο για έναν καφέ, όπως όλοι οι φίλοι του και ξαναπήγαινε σπίτι του. Δεν ήτανε χούλιγκαν, ούτε όλα αυτά που λένε και τον παρουσιάζουν», δήλωσε αρχικά ο κος Ζερβογιώργης, απαντώντας στην ερώτηση «ποιος ήταν ο Μιχάλης;».

«Πολύ ξαφνικό, δεν το πιστεύαμε, ήταν ένα σοκ, ήμασταν διακοπές και μας πήραν ξημερώματα. Ελπίζαμε ότι θα έχει γίνει λάθος, δεν είχαμε ακούσει καν για τα επεισόδια, δεν ξέραμε τίποτα. Φτάσαμε στον Ερυθρό Σταυρό και παρακαλούσαμε να έχει γίνει λάθος γιατί έπρεπε ο Γιώργος να αναγνωρίσει τον Μιχάλη», δήλωσε με τη σειρά της η κα Βαλαβάνη, αναφερόμενη στο πώς βίωσε το τραγικό γεγονός.

Αναφερόμενος στο εάν του είπαν στο νοσοκομείο ότι ο Μιχάλης δεν ζει πια, ο ετεροθαλής αδερφός του σχολίασε: «Επειδή ήταν και η μητέρα μου, την είχαμε τραβήξει έξω με τη σύζυγό μου και πήγα μίλησα εγώ με τους γιατρούς και μου είπαν ότι δεν ζει και έπρεπε να τον αναγνωρίσω». Απαντώντας, εξάλλου, στην ερώτηση για το εάν ισχύει ότι είχαν ραντεβού οι Κροάτες και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με αυτούς της ΑΕΚ, υπογραμμίζει πως «δεν ισχύει αυτό. Ο Μιχάλης έφαγε το μεσημέρι με τη μητέρα μου, της είπε “πάω για έναν καφέ στη Φιλαδέλφεια και θα γυρίσω σπίτι”. Η μητέρα μου τον περίμενε στο σπίτι 12:00-12:30. Πήγαινε συχνά εκεί».

«Φαίνεται ότι υπήρχε μια επιδρομή τάγματος. Αυτό δεν είναι ραντεβού. Βρήκαν ανθρώπους που πίνανε καφέ και πίσω τους ήταν γυναίκες και παιδιά. Το έχει δει όλος ο κόσμος ότι δεν ήταν ραντεβού. Οι Κροάτες ήταν οπλισμένοι και ντυμένοι και ήταν γύρω στους 150. Οι άλλοι που απλά καθόντουσαν μπροστά στο γήπεδο της ΑΕΚ ήταν 20-25 άτομα και ήταν με βερμούδες και μπλουζάκια. Αυτό υποτιμά τη νοημοσύνη μας και σαν κράτος και σαν Έλληνες πολίτες», συμπλήρωσε με τη σειρά της η κα Βαλαβάνη.

Αναφορικά με το αν έχει εικόνα για το τι έγινε και αν μίλησε με άλλους που θα μπορούσαν τον διαφωτίσουν για το συμβάν, ο αδελφός του αδικοχαμένου Μιχάλη δήλωσε πως «για την ώρα, δεν έχουμε καθαρή εικόνα», ενώ για το αν η Αστυνομία επιβεβαίωσε για το μαχαίρωμα, τόνισε πως «η Αστυνομία δε μας έχει πει απολύτως τίποτα. Μόνο η ιατροδικαστική είπε ότι ήταν βαθύ τραύμα από μαχαίρι».

«Για μας έχει σταματήσει ο χρόνος»

«Για μας έχει σταματήσει ο χρόνος από τη στιγμή που τον είδα νεκρό. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, η μητέρα μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είμαστε δύσκολα ψυχολογικά», είπε ο ίδιος, μιλώντας για το συναίσθημα που κυριαρχεί μέσα τους, ενώ για το αν η πολιτεία τούς πρόσφερε κάποια βοήθεια με ψυχολόγους, είπε πως «ναι, μας έχουν πει».

Απαντώντας, τέλος, στην ερώτηση «τι περιμένουν από εδώ και πέρα», ο Γιώργος Ζερβογιώργης δήλωσε σε αποφασιστικό ύφος: «Μόνο δικαίωση για τον Μιχάλη, τίποτα άλλο. Να βρεθούν οι δολοφόνοι του». «Δεν έχουμε κάτι άλλο. Ούτε θέλουμε κάτι άσχημο για αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι μικρά και κακώς βρεθήκανε σε αυτό τον δρόμο και ούτε θα μας άρεσε να ακούσουμε κάτι άσχημο για αυτά. Αλλά αυτός που το έκανε αυτό αφαίρεσε μία ανθρώπινη ζωή», κατέληξε με τη σειρά της η κα Βαλαβάνη.

  • Παρακολουθήστε την αποψινή εκπομπή:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This