«Μαύρο» ξημέρωμα και για την Αλεξανδρούπολη: Πάει προς Ροδόπη το μέτωπο!

Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη - Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης τα τελευταία 24ωρα

Must Read

Συντριβή και οδύνη στην Αλεξανδρούπολη. Ό,τι δεν έχει καεί, καίγεται. Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η καταστροφική πυρκαγιά στην πόλη. Δραματικές ώρες εκκένωσης.

Δεν έχει τέλος το δράμα που ζουν οι κάτοικοι στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και το μέγεθος της φυσικής καταστροφής που υπάρχει από τις μεγάλες πυρκαγιές που για πέμπτη μέρα καίνε στον νομό. Ο Παύλος Γεωργιάδης, κάτοικος της περιοχής, περιγράφει σε τηλεοπτικό σταθμό τα δραματικά λεπτά της εκκένωσης του σπιτιού του στη Μάκρη, μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και απέχει 70 χλμ. από το δάσος της Δαδιάς. «Εμείς λάβαμε το σήμα εκκένωσης στις 03:00 προχθές το βράδυ. Φανταστείτε στις 03:00 το πρωί σηκώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι και έφυγαν. Μιλάμε για εκκενώσεις περισσότερων από 10 χωριών, ανθρώπων που έχουν αφήσει τα σπίτια τους και κατευθύνονται στην Αλεξανδρούπολη. Χθες, για κάποιο διάστημα ήταν κλειστή η δίοδος διαφυγής προς τα δυτικά, αυτό δημιουργεί ένα δραματικό περιβάλλον. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης τα τελευταία 24ωρα. Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής στην Αλεξανδρούπολη», δήλωσε με νόημα. 

Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τη Ροδόπη  

Έντονη ανησυχία προκαλεί το μέτωπο της Δαδιάς, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώνεται με ένα μέτωπο στη Σίμη, περιοχή κοντά στον Άβαντα που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Λόγω της δύσκολης κατάστασης από τις 2:30 τα ξημερώματα έκλεισε η Εγνατία Οδός. Νωρίς το πρωί, στον Κόμβο της Μάκρης, είχαν συγκεντρωθεί αυτοκίνητα εκδρομέων, με τουρκικές, γαλλικές, γερμανικές πινακίδες, οι οποίοι προσπαθούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μάλιστα, οι συστάσεις των αστυνομικών στους τουρίστες ως εναλλακτική διαδρομή είναι να μπουν στη Βουλγαρία, να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη μέσω Σόφιας ή Νυμφέου και μετά να κατευθυνθούν στην Ηγουμενίτσα, με τους περισσότερους να περιμένουν μήπως ανοίξει στη συνέχεια ο δρόμος.

 

 

Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, καθώς και σε αυτήν που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς, επιχειρούν 241 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 70 οχήματα, ενώ επιχείρησαν περιοδικά 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Από χθες, τις πρωινές ώρες, εκδόθηκαν μέσω 112 έξι προειδοποιητικά μηνύματα για την ενημέρωση και την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών. Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και πλοιάρια του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος ενεργοποιήθηκαν για την απομάκρυνση πολιτών.

 

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Μυτιλήνης)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)

Διαβάστε ακόμα:

Ξέφυγε η κατάσταση: Πολίτες «συλλαμβάνουν» μετανάστες, μετά την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

Ανατριχίλα: Μέσα από τις φλόγες περνάει λεωφορείο με πυροσβέστες στην Αλεξανδρούπολη

Η Ελλάδα στις φλόγες: Τεράστια μάχη με την πύρινη λαίλαπα στις πλαγιές της Πάρνηθας

Δραματικές ώρες στην Πάρνηθα – Εάν δεν αλλάξει ο άνεμος, το πρωί δεν θα υπάρχει το βουνό!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This