Οι δρόμοι της φωτιάς «οδηγούν» στην Πάρνηθα… Τραγική η κατάσταση, δραματικές οι ώρες

Σπίτια-παρανάλωμα του πυρός, στάχτες και αποκαΐδια παντού - Τι γίνεται με τον αγνοούμενο 77χρονο από τη Χασιά - Εκκένωση της δομής μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Must Read

Οι πρόποδες της Πάρνηθας φλέγονται, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις αυξάνουν τον κίνδυνο για τις κατοικημένες περιοχές, ενώ η ατμόσφαιρα στην περιοχή, αλλά και σε όλη την Αττική, γίνεται όλοένα και πιο αποπνικτική.

Οι πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει έναν κολασμένο κλοιό γύρω από τον αττικό «πνεύμονα», έναν κλοιό ο οποίος σφίγγει όλο και περισσότερο, «καταπίνοντας» στο πέρασμά του σπίτια, περιουσίες, ζώα και καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.

 

Το πόσο γρήγορα επεκτάθηκε η φωτιά είναι τρομακτικό, όπως τρομακτικός είναι και ο χάρτης που έδειξε ο Alpha, με τους… δρόμους της φωτιάς, τις περιοχές στις οποίες επελαύνει η πύρινη λαίλαπα.

Εκκένωση της δομής μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Στην προληπτική εκκένωση του Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) Αμυγδαλέζας προχωράει η Αστυνομία λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Φυλής.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα βρίσκονται περίπου 700 άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία στη Μαλακάσα και στη δομή στην Πέτρου Ράλλη.

Για την ώρα δεν πρόκειται να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις που έχει η ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα (Σχολή των Αξιωματικών, τεχνικές υπηρεσίες), αλλά έχει δοθεί εντολή να είναι όλοι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει επικίνδυνα.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Φυλή

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στη περιοχή της Φυλής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του «Ermitaz Hall» προς Πάρνηθα
  • Στη λεωφόρο Φυλής και Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κλειστών» Φυλής

Έκκληση για τον 77χρονο αγνοούμενο στη Χασιά

Ένας άνδρας 77 ετών αγνοείται στη Χασιά από χθες το απόγευμα. Μια συγγενής του έκανε έκκληση μέσω του Open σε όποιον γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με τις αρχές.

.

Παρανάλωμα του πυρός δεκάδες σπίτια – Δραματικές εικόνες

Είναι στιγμές που τα λόγια είναι περιττά και η εικόνα τα λέει όλα. Το 112 δεν έχει σταματήσει να ηχεί, καλώντας συνεχώς σε εκκενώσεις οικισμών.

Πολλοί κάτοικοι φεύγουν, υπάρχουν όμως κι αυτοί που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν χωρίς μάχη.

  • Δείτε:
.
.
.

 

.

.

.

.

.

 

.
.
.
.
.
.

.

.

.
.
.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This