Δραματικές ώρες στη Βοιωτία: Ενεργά τα μέτωπα σε Στείρι και Ελικώνα

Μεγάλες καταστροφές στη Μονή του Οσίου Λουκά

Must Read

Δύσκολη η κατάσταση στα μέτωπα της Βοιωτίας παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή.

«Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Στείρι Βοιωτίας παραμένει ανησυχητική» ανέφερε ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός. «Η περιοχή έχει εκκενωθεί και έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους του παράλληλου μετώπου, αυτά που βλέπουν προς τον Άγιο Νικόλαο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο κομμάτι γιατί αν χρειαστεί να φύγει κάποιος από εκεί δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι διαφυγής, υπάρχει ένας δρόμος μόνο». «Και το άλλο κομμάτι του ενεργού μετώπου είναι προς τον Ελικώνα. Είναι ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και  εκεί θα συμβάλουν επίγεια και εναέρια μέσα» είπε με νόημα. Η καταστροφή που έχει σημειωθεί στον Ελικώνα είναι μεγάλη. Καίγεται πυκνό δάσος, χωρίς αντιπυρικές ζώνες, χωρίς καν μονοπάτια. Το ανησυχητικό είναι πως από τις 04:00 τα ξημερώματα περίπου έχει αρχίσει να φυσάει πάρα πολύ. Το βράδυ εστάλη μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους των οικισμών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την περιοχή, να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και Δίστομο αντίστοιχα, εξαιτίας της φωτιάς, της μιας από τις 4 που καίνε στην Βοιωτία. Η φωτιά απειλούσε το βράδυ επίσης την ευρύτερη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί.

 

Στο χωριό Στείρι, μέτωπο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από σπίτια. Πυροσβέστες και αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους που κινδύνευαν. Παράλληλα κάτοικοι στις περιοχές Περιστερά και Άγιος Νικόλαος καλούνται να είναι σε ετοιμότητα. Έλαβαν το βράδυ ειδοποίηση μέσω 112. «Αυτή τη στιγμή μαίνεται φωτιά με πολύ μεγάλο ανάπτυγμα. Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη με μεγάλα μέτωπα που κινούνται απειλητικά σε Στείρι, Δίστομο, Ελικώνα» επισήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός περιγράφοντας την κατάσταση. Οι άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. «Αυτή τη στιγμή μαίνεται φωτιά με πολύ μεγάλο ανάπτυγμα. Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη με μεγάλα μέτωπα που κινούνται απειλητικά σε Στείρι, Δίστομο, Ελικώνα» επισήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός περιγράφοντας την κατάσταση.

Διαβάστε ακόμα:

Ανεξέλεγκτη η πύρινη κόλαση στην Πάρνηθα μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση

«Κάηκε το σπίτι της πιο φτωχής γυναίκας του χωριού» – Το οδοιπορικό της καταστροφής στον Έβρο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This