Βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες – Τι αναφέρει το κατηγορητήριο για τους 13 μετανάστες στον Έβρο

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο - Στη δικαιοσύνη τρεις κάτοικοι της περιοχής που τους «συνέλαβαν»

Must Read

Εκρηκτικές ύλες βρέθηκαν στην κατοχή των 13 μεταναστών στον Έβρο, οι οποίοι «συνελήφθησαν» από κατοίκους της περιοχής που τους κλείδωσαν μέσα σε καρότσα, κατηγορώντας τους για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως έγινε γνωστό, ασκήθηκε δίωξη κατά του… «σερίφη» για ρατσιστικά κίνητρα αλλά και κατά των 13 μεταναστών για απόπειρα εμπρησμού. Μάλιστα, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι μετανάστες είχαν μαζί τους εκρηκτικές ύλες, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του κατοίκου και επιχειρηματία αλβανικής καταγωγής, ο οποίος υποστηρίζει ότι τους έπιασε επ’ αυτοφώρω, στην προσπάθειά τους να ανάψουν φωτιά.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόταση από τον Εισαγγελέα το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ 13 μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σε ό,τι αφορά στους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, αποδίδεται η κατηγορία τής απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο.

«Δεν είμαι ρατσιστής, τους έπιασα να βάζουν φωτιά»

Τη δική του απάντηση δίνει ο πολίτης αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη σεπειδή κλείδωσε 13 μετανάστες μέσα σε τρέιλερ, κάνοντας live μετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν είμαι φασίστας ούτε ρατσιστής» λέει ο επιχειρηματίας Α.Τ., πατέρας έξι παιδιών και κάτοικος Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στο GRTimes και υποστηρίζει ότι έπιασε επ’ αυτοφώρω τους 13 μετανάστες να προσπαθούν να ανάψουν φωτιά.

«Το σημείο στο οποίο βρέθηκα, βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την επιχείρησή μου. Στην περιοχή βρέθηκαν αρκετές αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές. Τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί εκκένωση προαστίων και οικισμών της Αλεξανδρουπολης, καθώς και εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. Όπως ήταν φυσικό όλοι οι κάτοικοι είχαμε χάσει τον ύπνο μας και ήμασταν σε εγρήγορση μήπως μας βρει η φωτιά μέσα στο βράδυ» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Στο συγκεκριμένο σημείο μεταξύ της Αλεξανδρουπολης και της Ν. Χιλής, πίσω από αλυσίδα σουπερ μάρκετ εντόπισα ομάδα 13 ατόμων οι οποίοι ήταν πέριξ ενός αντικειμένου και προσπαθούσαν να του βάλουν φωτιά κρατώντας ένα μπαλόνι που μύριζε βενζίνη και έφεραν μαζί τους και μαχαίρι. Φώναξα αμέσως δυο συμπολίτες μου που βρίσκονταν στο σημείο και τους ζητήσαμε να πετάξουν τα μαχαίρια και τα αντικείμενα που κρατούσαν στα χέρια τους. Τους αποτρέψαμε από το να δημιουργήσουν μια ενεργή εστία πυρκαγιάς μέσα στον αστικό ιστό. Κατόπιν θα έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγουν και δεν θα μας επιτεθούν μέχρι να έρθει η αστυνομία. Άμεσα κάλεσα το 100 και σε δέκα λεπτά έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας που τους παρέλαβε» ανέφερε ο κάτοικος Έβρου και πρόσθεσε ότι δεν των ενδιαφέρει η κατατωγή των μεταναστών:

 

«Το βίντεο τραβήχτηκε όσο περιμέναμε την αστυνομία να φτάσει, καθώς ήθελα να γνωστοποιήσω το περιστατικό στους συμπολίτες μου και συγκεκριμένα πως μετά από τόσες μέρες που παλεύαμε με την φωτιά εντόπισα εμπρηστές μέσα στην πόλη την ώρα που ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά. Δεν με ενδιέφερε αν ήταν μετανάστες, αν κατάγονταν από την Αλβανία, την Συρία, την Ελλάδα ή την Αυστραλία. Δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ρατσιστής και είμαι απόλυτα σίγουρος πως το γνωρίζουν συμπολίτες μου Αλεξανδρουπολίτες με τις οποίους συναλλάσσομαι όλα αυτά τα χρόνια» κατέληξε.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Βασίλης Δεμίρης τόνισε ότι, ο ίδιος και ο εντολέας του θα παρέχουν κάθε στοιχείο που θα βοηθήσει να έρθει στο φως η αλήθεια.

Δείτε επίσης:

Συνελήφθησαν για εμπρησμό 13 μετανάστες που «συνέλαβε» πολίτης στον Έβρο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This