Ακόμα και ασυνόδευτοι ανήλικοι στους μετανάστες που διασώθηκαν στην Ζάκυνθο

Πέρασαν το βράδυ σε χώρο του λιμανιού της Καλαμάτας

Must Read

Σε χώρο των αποθηκών του λιμανιού της Καλαμάτας πέρασαν τη νύχτα οι 76 μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν χθες στο θαλάσσιο χώρο πλησίον της Ζακύνθου.

Οι 76 άνθρωποι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο και περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο με σημαία Αιγύπτου.

Αργά χθες το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και με αυτό μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα γίνει η καταγραφή τους ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε οργανωμένο χώρο φιλοξενίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους βρίσκονται και γυναίκες καθώς και ασυνόδευτοι ανήλικοι ενώ στην πλειονότητα τους δηλώνουν υπήκοοι Αφγανιστάν.

Παραμένει άγνωστο ακόμα από που ξεκίνησαν το ταξίδι τους που φαίνεται ότι είχε προορισμό κάποιο λιμάνι της Ιταλίας ενώ παράλληλα το Λιμενικό Σώμα, διερευνά την πιθανή εμπλοκή κάποιων εκ των διασωθέντων με την παράνομη διακίνηση των υπόλοιπων ανθρώπων.

 

Από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι της Καλαμάτας, βρέθηκαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και πρόνοιας του δήμου Καλαμάτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΟΑΚ 4χ4 Μεσσηνίας ενώ συνδρομή στα κλινοσκεπάσματα είχε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

(πηγή φωτογραφιών ERT)

Δείτε επίσης:

Άλλοι 136 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρα σε Ζάκυνθο και Κύθνο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This