Τα λιγότερα μελτέμια τα τελευταία 15 χρόνια είχε το φετινό καλοκαίρι!

Must Read

Διαφορετικό από πολλές απόψεις ήταν το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών φέτος το καλοκαίρι δεν μας απασχόλησαν ιδιαίτερα τα μελτέμια καθώς ήταν τα λιγότερα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 15 χρόνια!

Πιο αναλυτικά, στο σύνολο των 62 ημερών της χρονικής περιόδου 1ης Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, τα 15 τελευταία έτη ο αριθμός των ημερών με ισχυρούς βόρειους ανέμους κυμαίνεται από 20 ημέρες (το 2014), έως 47 ημέρες (το 2016). 

Το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε από 13 ημέρες με ισχυρούς ανέμους τον Ιούλιο και 18 ημέρες τον Αύγουστο.

Οι αντίστοιχες μέσες τιμές της τελευταίας δεκαπενταετίας είναι 17 και 19 ημέρες, αντιστοίχως.

Επομένως, το 2023 ο αριθμός των ημερών με ισχυρούς ανέμους είναι χαμηλότερος του μέσου όρου και τους δύο καλοκαιρινούς μήνες.

Ο συνολικός αριθμός των 31 ημερών μέσα στο δίμηνο κατατάσσει το 2023 στην 12η θέση (στα 15 έτη) σε αριθμό ημερών με ισχυρούς ανέμους.

Δείτε πίνακα:

 

Ο παραπάνω πίνακας παρουσιάζει τις ημέρες με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο (γαλάζια κελιά) από το 2009 έως και τον Αύγουστο του 2023.

Ως κριτήριο για τον χαρακτηρισμό της ημέρας τέθηκε το όριο των 50 km/h ως μέγιστη ριπή ανέμου στο σταθμό του Ε.Α.Α/meteo.gr στην Τήνο-Δημαρχείο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This