Ελεύθερες παραλίες: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης η Κυριακή – Οι εκδηλώσεις στις ακτές της χώρας

Οι διοργανωτές δίνουν ραντεβού στους πολίτες

Must Read

Αγωνιστικό ραντεβού στις παραλίες δίνουν την Κυριακή πολίτες από όλη την χώρα, κηρύσσοντας την ημέρα ως Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για ελεύθερες παραλίες.

Το κίνημα για ελεύθερες παραλίες έχει απλωθεί σαν δίκτυο σε περιοχές της χώρας που πλήττονται από την καταπάτηση του δημόσιου χώρου των ακτών, με τους πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστροφή των παραλιών και του περιβάλλοντος, με την ασυδοσία και την παρανομία «μπράβων» επιχειρηματιών.

Το καλοκαίρι του 2023 αποτέλεσε την «έκρηξη» της κινητικότητας των ευαισθητοποιημένων σε αυτό το ζήτημα πολιτών, οι οποίοι δεν δίστασαν να βρεθούν συλλογικά στις παραλίες των περιοχών τους με το «κίνημα της ξαπλώστρας» και να απαιτήσουν το αυτονόητο: να υπάρξει νομιμότητα και σεβασμός στο περιβάλλον και την κοινωνία με ελεύθερες παραλίες για όλους.

Εξάλλου, δεν ήταν λίγες οι φορές που πολίτες πήγαν να κάνουν το μπάνιο τους και να απολαύσουν την ακτή και το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» τους έδιωχνε κακήν κακώς επειδή δεν ήθελαν να πληρώσουν ξαπλώστρα.

Το κίνημα για ελεύθερες παραλίες έχει σηκώσει ανάστημα για να αποδείξει το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορεί να συνεχίζει ακάθεκτη η αυθαίρετη δόμηση στις παραλίες της χώρας στον βωμό του κέρδους και πως οι ακτές είναι δημόσιος χώρος, στον οποίον έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Παρά την όψιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει πως «ακούει» το κίνημα επιβάλλοντας πρόστιμα και προχωρώντας σε βαρύγδουπες δηλώσεις καταδίκης απέναντι στην παρανομία των beach bars, οι περισσότερες καταπατημένες παραλίες είναι ακόμη τσιμεντομένες, με τις ξαπλώστρες να βρίσκονται ακόμη και μέσα στην θάλασσα.

Τα ραντεβού στις ακτές

Στην Αττική

Στην Πάρο

Στην Ρόδο

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This