Πηγές ΥΠΕΞ: Την Τρίτη επιστρέφει στην Ελλάδα η Ελληνίδα που εγκλωβίστηκε με τον γιο της στην Γκαμπόν

Must Read

Στα πάτρια εδάφη αναμένεται να επιστρέψει την Τρίτη η Ελληνίδα που εγκλωβίστηκε μαζί με τον 13χρονο γιο της στην Γκαμπόν μετά το πραξικόπημα που ξέσπασε στη χώρα και είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα σύνορα.

Πηγές που υπουργείου Εξωτερικών επισήμαιναν ότι από την πρώτη στιγμή το υπουργείο ήταν σε ετοιμότητα αναφορικά με το θέμα της Ελληνίδας υπηκόοου.

«Η πρεσβεία στην Κινσάσα (Κονγκό) κινητοποιήθηκε για την κατάσταση στην Γκαμπόν και ήρθε σε επαφή με την Ελληνίδα. Είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους. Ήταν να ταξιδέψει αύριο Κυριακή αλλά οι πτήσεις ακυρώθηκαν. Έκλεισε πτήση για επιστροφή στις 5 Σεπτεμβρίου. Τα σύνορα άνοιξαν» εξηγούν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Εύα Σπαρτάλη έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση: «Λένε πως είναι ήρεμα, αλλά εμάς δεν μας φάνηκαν και τόσο ήρεμα. Υπήρχε πολύ στρατός με όπλα και αργότερα το βράδυ περνούσαν διάφορα οχήματα με πυροβόλα πίσω τους. Υπάρχει ο φόβος μήπως μείνουμε εγκλωβισμένοι στη χώρα… Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό. Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα έχει φαγητό το ξενοδοχείο».

Από την πλευρά του 13χρονος Μάξιμος ανέφερε: «Με ανησυχεί που υπάρχει στρατός στην πόλη και παντού και ότι υπάρχει πιθανότητα να μην καταφέρω να γυρίσω στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Γκαμπόν άνοιξε και πάλι τα σύνορά της, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού, τρεις ημέρες αφότου τα έκλεισε στη διάρκεια ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος που απομάκρυνε από την εξουσία τον πρόεδρο Αλί Μπονγκό.

Διαβάστε επίσης: Πραξικόπημα στη Γκαμπόν: Εγκλωβισμένη Ελληνίδα μαζί με τον γιο της

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This