Μάχη με τις φλόγες για 16η ημέρα στον Έβρο – Σε Λευκίμμη και Προβατώνα το πύρινο μέτωπο

Σε ύφεση οι εστίες σε Σουφλί και Δαδιά

Must Read

Ενεργό παραμένει το μέτωπο στον Έβρο για 16η ημέρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και πλέον να επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους σε Λευκίμμη και Προβατώνα. «Πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεγα-πυρκαγιά σε συμπαγές δάσος, που ξεκίνησε από 19 φωτιές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι όλα τα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί πλην των δύο, δηλαδή σε Λευκίμμη και Προβατώνα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η πυρκαγιά έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε ένα συμπαγές δάσος με αποτέλεσμα το νερό να μη μπορεί να φτάσει στο έδαφος και να σβήσει τη φωτιά.

Και μπορεί η φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμα της για 16η ημέρα ωστόσο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής τόνισε η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας και θα χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής τόνισε ότι πολλές φορές μπαίνουν μέσα στο πυκνό δάσος σε έρποντας προκειμένου να κάνουν την κατάσβεση.

Όσον αφορά στις εστίες σε Σουφλί και Δαδιά είναι σε ύφεση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ, Γιαννούλη. Από νωρίς το πρωί σήμερα ρίχτηκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Στα βόρεια του Σουφλίου μηχανήματα έργου συνεχίζουν αδιάλειπτα τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ο επιτελάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Χρήστος Λάμπρης, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπέστη αλλεργικό σοκ.

Δεύτερη φορά εκκενώθηκε η Λευκίμμη

Το απόγευμα του Σαββάτου δόθηκε εκ νέου εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της Λευκίμμης να κατευθυνθούν προς Τυχερό Έβρου.

Οι συνεχείς ρίψεις των εναέριων μέσων σε συνδυασμό με τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάσβεστης κράτησαν τελικά τις φλόγες μακριά από το χωριό, ωστόσο στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επιτήρηση καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στα μέτωπά του Έβρου επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα, Κυριακή, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή είναι πολύ υψηλός.

Διαβάστε επίσης: Ολονύχτια μάχη στον Έβρο – Απομακρύνθηκε το πύρινο μέτωπο από τη Λευκίμμη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This