Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο ενάντια στις νέες ταυτότητες – Οργισμένα συνθήματα και ψαλμωδίες από τους αρνητές

«Κραδαίνοντας» πανό, εικόνες της Παναγίας και του Χριστού και μεγάλους ξύλινους σταυρούς, οι διαδηλωτές πέρασαν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω...

Must Read

Αρνητές κάθε ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους, ιερείς και «μακεδονομάχοι» συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που λαμβάνει χώρα απόψε στη Θεσσαλονίκη, με το συγκεντρωμένο πλήθος να εκφράζει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του απέναντι στις νέες ταυτότητες «του Σατανά».

Οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπροστά στον Λευκό Πύργο, όπου με πανό, εικόνες της Παναγίας και του Χριστού, μεγάλους ξύλινους σταυρούς και οργισμένα συνθήματα, φιλοδοξούν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω. Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» άπλωσαν ένα πανό που γράφει πως «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα, όπως ήταν προγραμματισμένο, με προσευχές και ψαλμωδίες από το συγκεντρωμένο πλήθος:

Λίγο πριν από τις 19:30 στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 άτομα, τα οποία άκουγαν τους αρνητές ιερείς, που πήραν πρώτοι τον λόγο, να λένε πως οι νέες ταυτότητες είναι ένα «φακέλωμα που επανέρχεται μετά από 40 χρόνια». «Δεν πρόκειται με τη βοήθεια του Θεού να πάρουμε τις νέες ταυτότητες που βάναυσα προσβάλουν την υπόστασή μας, ως χριστιανών και Ελλήνων», τόνισαν οι ρασοφόροι ομιλητές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης των παλαιοημερολογιτών, άσκησε δριμεία επίθεση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι ειναι προδότης. Τού επιτέθηκε, μάλιστα, και για το γεγονός ότι στην επίσκεψή του στην Λήμνο μαζί με τον Πάπα της Ρώμης δεν φορούσε σταυρό.

Το κάλεσμα έγινε μέσω social media από οργανώσεις που είχαν πρωτοστατήσει και στις διαμαρτυρίες κατά των εμβολίων κατά της Covid-19. Αξίζει να σημειωθεί πως πολίτες από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι αντιδρούν στις νέες ταυτότητες, ετοιμάζουν «κάθοδο» και στην Αθήνα με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο προσεχές συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This