Γιάννης Αρτοποιός: «Δεχθήκαμε πάνω από 3.500 κλήσεις μέσα σε 36 ώρες»

«Προτεραιότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας»

Must Read

Δεν έχει τέλος η κακοκαιρία Daniel που σφυροκοπά τις περισσότερες περιοχές της χώρας τα τελευταία 24ωρα. Τρεις νεκροί, ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ανθρώπινες περιουσίες που καταστράφηκαν και απελπισμένοι κάτοικοι που είδαν την ζωή τους να αλλάζει από την μία στιγμή στην άλλη είναι ο τραγικός απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την ηπειρωτική Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε για την επιχείρηση της Πυροσβεστικής στις πληγείσες περιοχές και για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές πόλεις της Θεσσαλίας.

«Με μία πιο ήρεμη και επιχειρησιακή ματιά να αναλύσουμε λίγο τα φαινόμενα. Η περιοχή των Τρικάλων και της Καρδίτσας όλη την νύχτα δέχθηκαν μία πολύ ισχυρή νεροποντή, πολλά υπόγεια έχουν πλημμυρίσει. Το ιδιαίτερο του κάμπου είναι ότι επειδή είναι μία επίπεδη περιοχή το νερό δεν μπορεί να πάει κατηφορικά. Τα νερά θα είναι λιμνάζοντα, το φαινόμενο δεν έχει ξεπεραστεί. Το ασφαλέστερο είναι οι άνθρωποι να είναι σε υψηλοτέρα σημεία του σπιτιού», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας επιχειρούμε ήδη. Στον Παλαμά καταγράφουμε τα περιστατικά. Θα προσεγγίσουμε το σημείο με λέμβους εάν δεν φτάνουν εκεί τα πυροσβεστικά οχήματα. Υπάρχουν δυνάμεις των ΕΜΑΚ, εμείς θα δώσουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα και προβλήματα υγείας. Όσοι έχουν πρόβλημα μπορούν να καλούν στο 199 ή το 112».

Ο κ. Αρτοποιός διευκρίνισε πως δεν έχει πέσει η μπαταρία από τα κινητά όλων των ανθρώπων, αλλά ορισμένοι ακόμα μπορούν να επικοινωνήσουν. «Μπορεί ο διπλανός μας να μας βοηθήσει και προτεραιοποιήσει η κατάσταση. Έχουμε δεχθεί πάνω από 3.500 κλήσεις μέσα σε 36 ώρες και 700 άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία, γίνονται ήδη ενέργειες. Θέλει αρκετή υπομονή από τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί, η Πυροσβεστική θα πάει σε όλα τα σημεία αυτό είναι σίγουρο απλά χρειάζεται υπομονή», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This