Τέσσερις νεκροί, αγνοούμενοι και δεκάδες εγκλωβισμένοι από την κακοκαιρία – Εικόνες της απόλυτης καταστροφής

Η Θεσσαλία βρίσκεται από χθες στο μάτι του κυκλώνα

Must Read

Τέσσερις νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι, δεκάδες εγκλωβισμένοι και τεράστιες καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel, που συνεχίζει να σφυροκοπά την χώρα. Σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Μαγνησία τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης εκπέμπουν οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές που ανεβαίνουν στις ταράτσες των σπιτιών, προκειμένου να σωθούν από το ανελέητο σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel.

6 αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας

Λίγη ώρα μετά την είδηση ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 49χρονου κτηνοτρόφου από το Πετρωτό Δομοκού που αναζητούνταν είχαν τραγική κατάληξη (ο τέταρτος συνολικά νεκρός), ο Βασίλης Κικίλιας έκανε γνωστό ότι οι αγνοούμενοι είναι έξι.

Όλες οι περιπτώσεις αφορούν στην περιοχή Αγία Τριάδα Καρδίτσας, ενώ άλλοι είκοσι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο ίδιο χωριό.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ξεκίνησαν απεγκλωβισμοί με ελικόπτερο super puma. Παράλληλα, ενισχύονται οι δυνάμεις του Στρατού στην περιοχή της Θεσσαλίας, προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους από χωριά.

 

Δήμαρχος Παλαμά: Η πόλη έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα

Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, αναφερόμενος στις τεράστιες και ανυπολόγιστες ζημιές που δέχθηκε η περιοχή από την κακοκαιρία Daniel τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος λέει είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του λόγω του ύψους του νερού που βρίσκεται έξω από αυτό.

Η πόλη του Παλαμά έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα, δεν μπορεί να γίνει κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά εκείνο που προέχει είναι οι ανθρώπινες ζωές, να μην θρηνήσουμε, όπως εξηγεί, συνανθρώπους μας.

Συγκλονιστικά πλάνα του Θεσσαλικού Κάμπου πριν και μετά την φονική κακοκαιρία

Δραματικές εκκλήσεις κατοίκων της Καρδίτσας για βοήθεια

Εικόνες αποκάλυψης έρχονται από Βόλο, Πήλιο και Καρδίτσα, που εξακολουθούν να «δοκιμάζονται» για τέταρτο 24ωρο από την κακοκαιρία Daniel, η οποία έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.
Οι κάτοικοι έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους, αφού ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, λόγω του τεράστιου όγκου νερού που έχει πέσει από τις ισχυρές νεροποντές.

 

Καρδίτσα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες – «Ουρλιάζουν για βοήθεια»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων ανθρώπων λόγω της κακοκαιρίας Daniel, οι οποίοι είδαν την ζωή τους να απειλείται και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, παρασυρόμενες από τα ορμητικά νερά.

Όπως λέει στο MEGA ο Γιάννης Χατζής, κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας, η καταστροφή είναι τεράστια.

Μαρινάκης: Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός – Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η επίσκεψη στην ΔΕΘ

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές, να πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές και να ενημερωθεί για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης, όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ εκείνες τις ημέρες αναβάλλεται και τόσο η καθιερωμένη ομιλία όσο και η συνέντευξη Τύπου θα γίνουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This