Κακοκαιρία Daniel: Παραμένει το πρόβλημα στην υδροδότηση στο Βόλο – «Σιγά σιγά πατάμε στα πόδια μας» λέει ο Μπέος

«Θα δώσω το μισθό μου για τα έργα», προσθέτει ο δήμαρχος - Τουρίστες βοηθούσαν νυχθημερόν κατοίκους στο Πήλιο

Must Read

Παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα στον Βόλο και γενικότερα στην Μαγνησία από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Βράδυ στην Μηλίνα Πηλίου μετά το καταστροφικό χτύπημα της κακοκαιρίας “Daniel”

Το μέγιστο πρόβλημα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου παραμένει η υδροδότηση της περιοχής. Η προσπάθεια αντιμετώπισής του είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού έχουν καταστραφεί αντλιοστάσια και μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης. Από χθες και κατά διαστήματα, έγινε παροχή νερού στο κέντρο του Βόλου, για περίπου δύο ώρες, αλλά το νερό δεν είναι πόσιμο και η ίδια προσπάθεια θα επαναληφθεί και σήμερα σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ, με συγκεκριμένο ωράριο και σε άλλες περιοχές.

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται τόσο στην πόλη του Βόλου, όσο και στην ύπαιθρο, με τη διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού από τον Δήμο Βόλου και δωρεές εταιρειών και πολιτών.

Από την πλευρά του Δήμου Βόλου δεκάδες συνεργεία καθαρισμού εργάζονται για την απομάκρυνση των όγκων λάσπης και φερτών υλών από τους δρόμους ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των αυτοκινήτων, αλλά και η απομάκρυνση κατεστραμμένων από τη θεομηνία αυτοκινήτων που παρασύρθηκαν από τα νερά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον οι συνοικίες του Παλαιού Λιμεναρχείου και των Παλαιών όπου εγκλωβίστηκαν τεράστιες ποσότητες λάσπης και είναι δύσκολη η απομάκρυνσή της από τις περιοχές αυτές.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όπου έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο καταβάλλονται προσπάθειες να απομακρυνθεί ο κόσμος που έχει εγκλωβισθεί σε θέρετρα του Πηλίου όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη ως αδύνατη. Πρόκειται για τουρίστες που πρέπει να ταξιδέψουν για τα αεροδρόμια και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Από το 730 Τάγμα Μηχανικού της 1ης Στρατιάς καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας τύπου Belley, επί του χειμάρρου Πελεγκρίνο, μεταξύ Καλών Νερών και Μπούφας και αναμένεται τις επόμενες ώρες να δοθεί προς χρήση και να επανασυνδεθεί το Νότιο Πήλιο με τον Βόλο ώστε να μην αναγκάζονται να χρησιμοποιούν όσοι κινούνται τον δρόμο Καλά Νερά-Πινακάτες-Μηλιές-Νεοχώρι. Ανάλογη η κατάσταση είναι και στο Ανατολικό Πήλιο όπου αποκλεισμένα είναι τα χωριά της Ζαγοράς, Πουρί και Χορευτό, το Ανήλιο και το Μούρεσι αφού έχουν καταρρεύσει τμήματα του οδικού δικτύου και υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που πρέπει να απομακρυνθούν λόγω έλλειψης τροφίμων αλλά και αφού δεν ηλεκτροδοτείται η περιοχή.

Χθες το απόγευμα, πλοίο που ναυλώθηκε από τη ΔΕΗ, μετέφερε δια θαλάσσης τεχνικούς, οχήματα και υλικό από τον Βόλο στη Μηλίνα και καταβάλλονται προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

 

 

Μπέος «Σιγά- σιγά πατάμε στα πόδια μας»

Για μια καταστροφή που ούτε ντοκιμαντέρ δεν έχουν καταφέρει να τα αποτυπώσουν μετά την κακοκαιρία  κάνει λόγο ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Δεν είναι ώρα για κλάματα αλλά για λύσεις» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα με την υδροδότηση.

«Θα χρειαστεί αρκετές μέρες, ακόμα και 15-20 μέρες, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές», ανέφερε. «Οι αγωγοί», πρόσθεσε,  «έχουν γίνει κομμάτια».

Ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι βρίσκεται στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο όπου καταγράφει τις ζημιές. Τόνισε ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να δώσει τον μισθό του για 6 μήνες, ώστε να βοηθήσει στην αποκατάσταση του των έργων.

Τέλος, ο Αχιλλέας Μπέος, υποστήριξε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, να μην αναβληθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς θέλει να κριθεί από τους συμπολίτες του.

Δείτε τις δηλώσεις του:

 

Η συγκινητική βοήθεια των τουριστών

Στο πλευρό των κατοίκων του Πηλίου που δοκιμάστηκε από την θεομηνία βρέθηκαν δεκάδες τουρίστες που είχαν βρεθεί για διακοπές στα χωριά.

Κάτοικος του Μικρού στο Νότιο Πήλιο με ανάρτηση του στο Facebook περιγράφει τις στιγμές που βίωσε όταν μαζί με τουρίστες προσπαθούσαν να σώσουν ότι μπορούσαν.

Συγκεκριμένα, γράφει:

«Αδιανόητο πως Σέρβοι, Γερμανοί, Βούλγαροι, Ούγγροι, Έλληνες, Αυστριακοί ήρθαν να κάνουν διακοπές στο Μικρό Νότιου Πηλίου και δούλεψαν 3 μέρες σαν σκυλιά προκειμένου να σωθεί ό,τι σώζεται. Σαν σκυλιά. Δεν ρώτησαν από πού είναι ο διπλανός τους απλά σκούπιζαν, έσπαγαν μάντρες, μετέφεραν άμμο για να σωθεί περιουσία η οποία δεν ήταν δική τους», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Προσθέτει επίσης πως «στο τέλος μας αγκάλιασαν, μας είπαν ότι είναι πολύ λυπημένοι, μας παρηγόρησαν, μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν ξανά και έφυγαν δακρυσμένοι».

Ο κάτοικος της περιοχής συμπληρώνει παράλληλα: «Ο τελευταίος την ώρα που του έδωσα το χέρι για να τον χαιρετίσω με κοίταξε στα μάτια και μου είπε “Antonis you are a very good man”. Ένας άνθρωπος του οποίου οι διακοπές καταστράφηκαν, έχει να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό 3-4 μέρες, άφησε ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο δυο μηνών στο Μικρό και θα έρθει να το πάρει σε έναν μήνα. Θα επιστρέψει στην πατρίδα του με λεωφορείο αποκαμωμένος αντί για ξεκούραστος. Βρήκε τη δύναμη να μου πει ότι εγώ είμαι ένας καλός άνθρωπος. Τι να πω εγώ για σένα άνθρωπε μου;».

Διαβάστε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Αγνοούνται μάνα και γιος στον Παλαμά – Δεν σταματούν οι απεγκλωβισμοί στη Λάρισα

Αρτοποιός: Σε δύο μέτωπα οι απεγκλωβισμοί – Περισσότερα από 2000 άτομα διασώθηκαν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This