Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των αποζημιώσεων για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Must Read

Την ώρα που δίνεται τιτάνια μάχη ώστε να απεγκλωβιστούν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και ενώ ολόκληρα χωριά εξακολουθούν να βρίσκονται «πνιγμένα» στα λασπόνερα, ξεκινά σήμερα η διαδικασία για την χορήγηση των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες, κυρίως στον κάμπο της Θεσσαλίας, αλλά και την περιοχή του Πηλίου.

Ενδεικτικό της βιβλικής καταστροφής που υπέστη η Θεσσαλία, είναι το γεγονός ότι το κόστος με πρόχειρους υπολογισμούς ανέρχεται στο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα των καταστροφών και των αναγκών προς αποζημίωση, αφού ακόμη δεν έχουν υποχωρήσει τα νερά και πολλές περιοχές παραμένουν «θαμμένες».

Η αρχή θα γίνει σήμερα, όπου θα είναι ανοικτή η πρόσβαση στην πλατφόρμα της κρατικής αρωγής (arogi.gov.gr), ώστε να υποδεχθεί τις πρώτες αιτήσεις από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, ώστε να λάβουν τα πρώτα χρήματα, μέσω του πακέτου μέτρων που έχει ανακοινωθεί.

Οι ζημιές είναι σε πολλά επίπεδα, κατοικίες, αγροτικές καλλιέργειες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, επιχειρήσεις, έργα υποδομής και όπως είναι φυσικό τα χρήματα που θα απαιτηθούν είναι πάρα πολλά και πολύ δύσκολα μπορεί να σηκώσει το βάρος ο κρατικός προϋπολογισμός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This