«Θα πείτε ότι τον απωθήσατε…» – Οι οδηγίες του πλοίαρχου του Blue Horizon προς το πλήρωμα

Κάνουν τα πάντα για να «κουκουλώσουν» την τραγωδία

Must Read

Τέλος δεν έχουν σήμερα τα ηχητικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως σχετικά με τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη τον οποίο μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon έσπρωξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Στα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει το Live News ο πλοίαρχος δίνει οδηγίες προς τα μέλη για τις καταθέσεις που θα κάνουν στις αρμόδιες αρχές.  Η επικοινωνία έγινε την ώρα που το πλοίο επέστρεφε στο λιμάνι του Πειραιά αφού είχε αποπλεύσει μετά το τραγικό περιστατικό.

Δείτε βίντεο:

 

Πλοίαρχος: Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι.  Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα…εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε.

Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση.

Πλοίαρχος: Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν τα κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ- εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;

Πλήρωμα: Ο Β… είχε φύγει.

Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε… να μπει

Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε…

Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε, με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα…σηκωθήκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μη σας απολύσουν.

Πλοίαρχος: Πως έγινε ρε Μιχάλη τώρα αυτό, πως έγινε;

Ύπαρχος: Τίποτα. Δεν με βλέπω καλά. Πφφ… ρε π.. μου. Τον π…

Δείτε βίντεο:

 

Σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται:

Πλοίαρχος: Αργά – αργά. Τί έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά. Το βλέπω το είδα. Πολύ αργά. Φώναξε στο traffic. Έλα τι έγινε για πες μου. Τί έγινε; Ποιος έπεσε στη θάλασσα; Έχει πέσει ένας στην πρύμνη.

Πλήρωμα: Επιπλέει, επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ντάξει, επιπλέει. Επιπλέει. Ποιος ήταν αυτός ρε μ…ποιος έπεσε;

Ύπαρχος: Εδώ ένας επιβάτης πήγε να πέσει.

Πλοίαρχος: Έπεσε επιβάτης στην θάλασσα;

Πλοίαρχος: Γ…πού είναι αυτός ο άνθρωπος; Έχει πιαστεί;

Υποπλοίαρχος: Όχι, όχι επιπλέει.

Πλοίαρχος: Ειδοποίησε το λιμενικό.

Πλήρωμα: Αργά και δύο είναι.

Πλοίαρχος: Εντάξει.

Δείτε βίντεο:

Τα προηγούμενα ηχητικά

Σοκάρουν για ακόμη μια φορά τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την πρωτοφανή τραγωδία που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο πλοίο Blue Horizon με τον άδικο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη τον οποίο μέλη του πληρώματος έσπρωξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Σύμφωνα με τα νέα ηχητικά που παρουσιάζει το cretalive.gr, λίγα λεπτά μετά το περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει ένας «πυρετός» επικοινωνίας ανάμεσα στον πλοίαρχο, τον ύπαρχο και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αλλά και με το Piraeus Traffic και το κέντρο ελέγχου.

Μάλιστα, ακούγεται ξεκάθαρα η φράση:

«Υπάρχει καταγγελία ότι τον σπρώξαμε εμείς στη θάλασσα… Μιχάλη, ετοιμάσου».

Λίγο μετά ο πλοίαρχος λαμβάνει εντολές από τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά να επιστρέψει το πλοίο  στο λιμάνι από το οποίο απέπλευσε καθώς μετά το τραγικό συμβάν είχε φύγει κανονικά!

Ακούστε ένα ηχητικό:

Σε ένα άλλο ηχητικό απόσπασμα, ακούγεται καθαρά το σημείο εκείνο όπου ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και άλλα μέλη του πληρώματος βρίσκονται στο γέφυρα του Blue Horizon και τους δίνει κατευθύνσεις ενόψει των καταθέσεων που θα δώσουν.

«Μη μιλήσετε για σπρωξίματα αλλά μόνον για φωνές», λέει χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Νωρίτερα, νέοι διάλογοι του πληρώματος έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από το πλοίο Blue Horizon της Blue Star, στο οποίο δολοφονήθηκε ο 36χρονος ΑντώνηςΗ εικόνα της συγκάλυψης μετά το πρωτοφανές έγκλημα επικρατεί στις συνομιλίες.

«Δεν λέμε τι βλέπουμε και τι ακούμε»

Στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί ακούγονται να μιλούν ο ύπαρχος που έσπρωξε τον Αντώνη στο θάνατό του και ο Πλοίαρχος του πλοίου Blue Horizon.

 

Σ’ αυτό ακούγονται μέλη του πληρώματος, να προσπαθούν ουσιαστικά να «κουκουλώσουν» το γεγονός και να ζητάνε «ομερτά». Στο ρεπορτάζ της εκπομπής αναφέρει πως πρόκειται για μέλη του πληρώματος χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι και οι εμπλεκόμενοι μέσα στην συνομιλία. «Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στο νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε» ακούγεται να λέει κάποιος απ’ το πλήρωμα. «Και εδώ, σε κανέναν παιδιά, ούτε έξω απ’ το… εντάξει;» ακούγεται να συμπληρώνει άλλος.

 


Διαβάστε ακόμα:

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη – 24ωρη απεργία της ΠΝΟ για την δολοφονία του Αντώνη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This