Κλειστό μέχρι νεωτέρας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Σοβαρές οι ζημιές από τις πλημμύρες

«Θα δοθεί παράταση του εξαμήνου για όσο χρειαστεί» εξήγησε ο πρύτανης

Must Read

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς οι πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel στην περιοχή και την Στερεά Ελλάδα προκάλεσαν ζημιές στα κτήρια του και δεν είναι δυνατή η λειτουργία του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ–ΜΠΕ, Πρακτορείο FM 104,9, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ανέφερε πως η λειτουργία έχει ανασταλεί μέχρι αύριο Παρασκευή (15.9.2023) και αναμένεται να ανασταλεί εκ νέου λόγω ζημιών.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εδρεύει στις τέσσερις πόλεις: Στον Βόλο, την Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα καθώς και την Λαμία στην Στερεά Ελλάδα. Τα κτήριά του συνολικά καλύπτουν μια έκταση 150 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Σοβαρότερες ζημιές, σύμφωνα με τον κ. Μπιλλίνη, έχουν υποστεί τα κτήρια στο Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα αλλά λιγότερες έχουν καταγραφεί σε Λάρισα και Λαμία.

«Στον Βόλο, πολλά κτήρια υπέστησαν ζημιές. Η βιβλιοθήκη έχει καταστροφές, ο πρώτος και δεύτερος όροφος γέμισαν νερά. Ζημιές και στους χώρους του κτηρίου του Πολυτεχνείου, που καταστράφηκε ακόμη και ένας υποσταθμός της ΔΕΗ. Και το κτήριο της Επιτροπής Προγραμμάτων που έχει πάρει μέσα 2 μέτρα νερό. Αλλά ακόμη δεν έχουμε πρόσβαση στους χώρους. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει» τόνισε ο πρύτανης.

Ο κ. Μπιλλίνης επισήμανε, ακόμη, ότι έως τώρα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η πρόσβαση στην περιοχή από την Βόρεια Ελλάδα. «Οι φοιτητές από την Βόρεια Ελλάδα δεν μπορούν να φτάσουν παρά μόνον αν κάνουν το γύρο και πάνε από τα Γρεβενά».

«Θα δοθεί παράταση του εξαμήνου για όσο χρειαστεί» εξήγησε ο πρύτανης

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν και τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη νερού, τα νεκρά ζώα που δεν έχουν περισυλλεγεί ακόμη. Ο κίνδυνος μολύνσεων είναι αρκετά σοβαρός.

Ο πρύτανης, ο οποίος είναι και καθηγητής Κτηνιατρικής, συστήνει «μεγάλη προσοχή στο νερό, οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πίνουν μόνον εμφιαλωμένα νερά και να πλένουν συχνά τα χέρια τους χρησιμοποιώντας απολυμαντικά. Και υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος των κουνουπιών από τα λιμνάζοντα νερά».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This