Νεκροταφείο ζώων η Θεσσαλία – Κτηνοτρόφοι τα φορτώνουν με τα χέρια μετά το αλαλούμ για την αποκομιδή τους

Must Read

Εκτεθειμένοι σε σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους είναι οι κάτοικοι των χωριών του θεσσαλικού κάμπου, καθώς μια εβδομάδα και πλέον μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel, νεκρά ζώα αναδύονται μέσα από τα λασπόνερα. Καταγγέλλουν ότι τα περισυλλέγουν μόνοι τους!

Σε απέραντο νεκροταφείο ζώων έχουν μετατραπεί τα χωριά, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μολυσματικές ασθένειες λόγω του επικίνδυνου συνδυασμού των κουφαριών και των νερών που λιμνάζουν.

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η αποκομιδή των νεκρών ζώων στις πληγείσες περιοχές. Σε κάποιες περιπτώσεις ειδικά κλιμάκια των Δήμων και της Περιφέρειας τα περισυλλέγουν, και τα μεταφέρουν σε αποτεφρωτήρια και υγειονομικούς χώρους ταφής. Όπως φαίνεται, όμως, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Κτηνοτρόφοι στο Νέο Ικόνιο του Δήμου Σοφάδων, όπου βρέθηκε η κάμερα του OPEN, καταγγέλλουν ότι οι ίδιοι με τα χέρια τους έβγαζαν τα νεκρά ζώα από τους στάβλους και τα φόρτωναν στα φορτηγά της Περιφέρειας. «400 ζώα, τα βρήκαμε όλα πνιγμένα. Η περισυλλογή μέσα από τον στάβλο έγινε με τα χέρια μας στα περισσότερα ζώα, γιατί δεν ήταν εφικτό να μπει μηχάνημα μέσα» αναφέρουν.

Στο Νέο Ικόνιο και το Γραμματικό πνίγηκαν 2.500 αιγοπρόβατα, όπου και να βρεθεί κανείς υπάρχει έντονη δυσοσμία ενώ οι κάτοικοι των περιοχών αυτών εμφανίζονται προβληματισμένοι για την εμφάνιση λοιμώξεων λόγω των νεκρών ζώων. «Είχαμε πάρει γάντια, μάσκες. Όσα δεν μπορούσαμε με μηχανήματα τα τραβούσαμε με τα χέρια έξω. Ανά διαστήματα βγαίναμε έξω να πάρουμε αέρα» εξηγεί κτηνοτρόφος της περιοχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This