Εργοδότης μήνυσε υπάλληλό του ενώ την είχε να δουλεύει ανασφάλιστη

Στα κρατητήρια βρέθηκε φοιτήτρια μετά από μήνυση του εργοδότή της επειδή... είπε την αλήθεια στην Επιθεώρηση Εργασίας

Must Read

Νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Κρήτης, μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενήργησε την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας σε μεσιτικό γραφείο όπου εργαζόταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια χωρίς ένσημα αφού δεν είχε καν υπογραφεί η σύμβαση πρόσληψής της.

Το «φταίξιμο» της ανασφάλιστης φοιτήτριας

Ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου στο Ηράκλειο κατηγόρησε αμέσως τη φοιτήτρια ότι αυτή φταίει για το ότι βρέθηκε …ανασφάλιστη αφού θα μπορούσε να μην είχε πει την αλήθεια στο κλιμάκιο των ελεγκτών. Η κοπέλα που εργαζόταν επί τρεις εβδομάδες, ανασφάλιστη και χωρίς μισθό, αν και ζήτησε να γίνει κανονικά η πρόσληψή της, εισέπραξε την κατηγορηματική άρνηση του εργοδότη της με αποτέλεσμα η φοιτήτρια να αφήσει το κλειδί της επιχείρησης και να φύγει.

Μετά την Επιθεώρηση Εργασίας και μήνυση για υπεξαίρεση σε βάρος της φοιτήτριας

Την επόμενη όμως ημέρα, όπως αποκαλύπτει στη «neakriti» ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της φοιτήτριας και τη συνέλαβαν μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της για το αδίκημα της υπεξαίρεσης χρημάτων ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου. Εμβρόντητη η κοπέλα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατήθηκε όλο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Αν και η φοιτήτρια υπέβαλε μήνυση σε βάρος του εργοδότη της για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, με αποτέλεσμα εκείνος να μη συλληφθεί ποτέ.

«Στη φυλακή γιατί είπε την αλήθεια»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Δημόκριτος Σαλούστρος, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την περιπέτεια της εργαζόμενης φοιτήτριας, «που σαν να μην έφτανε ότι δούλευε χωρίς χρήματα και χωρίς ένσημα, βρέθηκε και στη φυλακή επειδή απλά είπε την αλήθεια στην Επιθεώρηση Εργασίας» και πρόσθεσε: «Όταν φτάνουμε στο σημείο ο εργαζόμενος να μπαίνει φυλακή γιατί τόλμησε να παραδεχτεί στον έλεγχο ότι είναι ανασφάλιστος και απλήρωτος και ο εργοδότης που διαπιστωμένα έχει κάνει αυτές τις παραβάσεις να είναι έξω, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποια λογική του παραλόγου»…

Η κοπέλα ζήτησε πάντως από την Αστυνομία να ελέγξει όλες τις κάμερες ασφαλείας του μεσιτικού γραφείου για να διαπιστωθεί ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με χρήματα από πελάτες, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια επικοινωνούσε με κόσμο αλλά δεν είχε καμία εμπορική ή οικονομική συναλλαγή με τους πελάτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This