«Να κάνετε οτοστόπ» – Τι σύστησε καθηγητής σε φοιτητές για να μην χάνουν την εξεταστική όταν έχουν απεργία τα ΜΜΜ

Η καταγγελία ενός φοιτητή

Must Read

Πρωτοφανείς ήταν οι συστάσεις που έκανε ένας επιτηρητής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προς τους φοιτητές που προσήλθαν για την εξεταστική που είναι σε εξέλιξη εν μέσω της απεργίας που είχαν την περασμένη Πέμπτη τα Μέσα Μεταφοράς λόγω της πανελλαδικής απεργίας.

Ένας επιτηρητής καθηγητής τους είπε ότι είναι υποχρέωσή τους να προσέρχονται στις εξετάσεις και αν θέλουν να μην χάσουν την εξεταστική λόγω απεργιών να κάνουν οτοστόπ να κοιμούνται κοντά στο πανεπιστήμιο!

Ένας φοιτητής έκανε σχετική καταγγελία στα «Φοιτητικά Νέα» τονίζοντας την αδιαφορία του πανεπιστημίου για την μεταφορά των μαθητών λόγω της απεργίας των μέσων (την οποία δεν γνώριζαν) και τις εξωφρενικές δηλώσεις του επιτηρητή.

Ολόκληρη η καταγγελία του φοιτητή:

«Εκ μέρους των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων θέλω να καταγγείλω τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο πανεπιστήμιο όσον αφορά την έγκαιρη ενημέρωση και μεταφορά των φοιτητών. Εν όψει της απεργίας 21/9/2023 των Μέσων Μαζικής μεταφοράς και ενώ υποτίθεται ότι διεξάγονται εξετάσεις από της 9:00 έως της 17:00, δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ούτε ανεπίσημη ενημέρωση σχετικά με την κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων και για το πως θα κινηθούμε.

Έχουμε κινήσει γη και ουρανό ξάγρυπνοι όλο το βράδυ περιμένοντας να λάβουμε απάντηση από μνήματα και τηλέφωνα σε σχολή γραμματεία και καθηγητές και όποιον άλλο αρμόδιο. Η μόνη απάντηση δόθηκε τηλεφωνικά από την γραμματεία του τμήματος μετά της 8:30 σήμερα 21/9, μισή ώρα πριν την έναρξη των εξετάσεων, σε φοιτητή η οποία χαρακτηριστικά ήταν «Α ναι; Υπάρχει απεργία και σε ποια μέσα; Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές, οπότε μάλλον θα προσέλθετε κανονικά. Λυπούμαστε πολύ αλλά δεν γνωρίζουμε τίποτα!»

Όλοι οι φοιτητές παρακολουθούμε τα γεγονότα άυπνοι όλο το βράδυ και αναρωτιόμαστε αν αξίζει να χαλάσουμε 50/100 ευρώ σε ταξί ή εάν θα χάσουμε την εξέταση! ( πολλοί μάλιστα μαζί χάνουν και το ακαδημαϊκό εξάμηνο για τα μαθήματα αλυσίδας, άλλοι φοιτητές έρχονται από πολύ μακριά για να εξεταστούν σε μαθήματα για να πάρουν επιτέλους το πτυχίο τους).

Όσοι μένουμε μακριά από το Αιγάλεω ακόμη και εντός της περιφέρειας αττικής αδυνατούμε να προσέλθουμε 9:00 από την στιγμή που το μετρό έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία και η έναρξη των δρομολογίων λεωφορείων είναι 9:00.Αυτό το μπάχαλο επικρατεί κάθε φορά με τις απεργίες των μέσων αλλά αυτή την φορά παρατράβηξε, διότι δεν πρόκειται για μάθημα ή εργαστήριο που θα λάβουμε απουσία πρόκειται για γραπτό εξεταστικής!

Οι μόνοι ελάχιστοι φοιτητές που κατάφεραν μετά από πολύ ταλαιπωρία στην κίνηση να φτάσουν ήταν όσοι διέθεταν ιδιωτικό όχημα και διέμεναν κοντά στις γύρω περιοχές του Αιγάλεω και στο Περιστέρι. Μαρτυρίες φοιτητών λένε ότι σε μάθημα που υπό φυσιολογικές συνθήκες συμπλήρωνε 4 αίθουσες προσήλθαν μόνο 15 άτομα πράγμα το οποίο αρνούνται κατηγορηματικά από την σχολή. Το πιο ειρωνικό και ακραίο;

Σήμερα εντός της αίθουσας κατά την διεξαγωγή των εξετάσεων επιτηρητής είπε στους φοιτητές ότι είναι θέμα συνέπειας η παρουσία μας στις εξετάσεις κι ότι μπορούσαμε να έρθουμε με οτοστόπ! Ή να κοιμηθούμε κοντά στην σχολή σε σπίτια συμφοιτητών!

Επιμένουν από την πλευρά τους ότι υπήρξε απαρτία και δεν θα υπάρξει επαναληπτική ημέρα εξέτασης. Είμαστε δηλαδή καταδικασμένοι να χάσουμε ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό εξάμηνο να χαραμίσουμε τους κόπους μας ή να ξηλώσουμε τις τσέπες μας !! Ή όπως μας παρότρυναν να κινδυνέψουμε να βρεθούμε βιασμένες σε χαντάκια από οτοστόπ σε άγνωστα οχήματα. Απαράδεχτο.

Ήρθε η ώρα το κράτος να αναλάβει να μεριμνήσει για την μεταφορά μας. Οι σχολές να δείξουν κατανόηση και να κάνουν ορθότερη διαχείριση. Συγκεκριμένα το ΠΑΔΑ διαθέτει ηλεκτρικό πουλμανάκι το οποίο προορίζεται για την μεταφορά φοιτητών και απλά κοσμεί την είσοδο του πάρκινγκ της σχολής. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνουμε να υπάρχουν παρόμοια μέσα μεταφοράς των φοιτητών σε ορισμένες αφετηρίες στην περιφέρεια Αττικής, πχ Αγία Παρασκευή κλπ..»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This