Σοκάρει ο σύζυγος της Εύης Ανδρεαδάκη που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Δεν ήθελε να πάει, την ανάγκασαν!»

«Εγώ της είπα ότι θα κάνω κάτι να μην πάει. Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα.», τόνισε.

Must Read

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο σύζυγος της επισμηναγού Εύης Ανδρεαδάκη, η οποία σκοτώθηκε την περασμένη Κυριακή σε τροχαίο στη Λιβύη, στην οποία είχε πάει ως μέλος της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για το παρασκήνιο της αποστολής είπε ότι η άτυχη 40χρονη δεν ήθελε με τίποτα να πάει στην Λιβύη καθώς γνώριζε την κατάσταση στην χώρα και την ανάγκασαν να γίνει μέρος της αποστολής!

«Το λέω κατηγορηματικά ότι η Εύη δεν πήγε εθελοντικά εκεί πέρα. Τους υποχρέωσαν, τους έβαλαν σε μία λίστα από την Υπηρεσία και την έθεσαν σε δίωρη αναμονή από την Πέμπτη. Η Εύη περνούσε σχολείο στα ελικόπτερα στον Μαραθώνα, και εκεί την ενημέρωσαν ότι είναι σε δίωρη αναμονή για να φύγει για τη Λιβύη. Δεν μπήκε εθελοντικά, το λέω κατηγορηματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύζυγό της με τον οποίο είχαν παντρευτεί τον περασμένο Ιανουάριο στο Παρίσι.

Η 40χρονη με τον σύζυγό της:

Και συνεχίζει: «Εάν βγει κάποιος από το ΓΕΑ και πει ότι μπήκε εθελοντικά, εγώ έχω και το όνομα αυτού που την έβαλε στη λίστα. Την πήραν 8 τηλέφωνα να της πουν ότι είναι σε 2ωρη αναμονή, τους απάντησε κάποια στιγμή γιατί ήταν στην πισίνα, για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, και εκεί βρήκε 8 τηλεφωνήματα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τον πήρε τηλέφωνο και της είπε: “Εύη είσαι σε δίωρη αναμονή για Λιβύη” και της το έκλεισε».

«Εγώ την πήρα τηλέφωνο δύο φορές εξέφρασα τις βαρύτατες αντιρρήσεις μου, δηλαδή σφοδρές αντιρρήσεις σε αυτό το κομμάτι, σε φάση που να μου λέει “δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, στήριξέ με σε αυτό”. Πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επέβαλαν»,πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας με το παρασκήνιο ανέφερε:

«Όταν πήρε τηλέφωνο, της το έκλεισαν και μετά πήρε τηλέφωνο να του πει, “τι κάνεις εδώ πέρα, δεν με ρώτησες, έχω τον άντρα μου, δεν θέλω να φύγω από εδώ πέρα”, και δεν της σήκωνε το τηλέφωνο. Εξέφρασε τις φοβίες της, γιατί μέχρι την Πέμπτη ήξερε ότι θα πάνε 5μελη μόνο, από το Υγειονομικό μόνο. Και συγκεκριμένα της λέω: καλά, εσείς του Υγειονομικού που δεν έχετε ρίξει ούτε μία σφαίρα στη ζωή σας, θα πάτε σε εμπόλεμη ζώνη;

Και μου λέει: “τι να σου πω, μάλλον θα πάμε εκεί πέρα, θα αφήσουμε το υγειονομικό υλικό και θα σηκωθούμε να φύγουμε. Τι να πάμε να κάνουμε εμείς εκεί πέρα;”. Αυτό μου είπε και η ίδια. Την Παρασκευή όταν πήγε στο γραφείο, γιατί σας λέω την ελλιπής η ενημέρωση της Εύης, με παίρνει κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει: “εντάξει, μπορείς να ηρεμήσεις, θα έρθουν και τα παιδιά από την ΕΤΑ μαζί μας”. Εγώ της είπα ότι θα κάνω κάτι να μην πάει. Της είχα πει την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το πρωί που σηκωθήκαμε να κάνει κάτι για να μην πάει. Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα. Δεν ήθελα με τίποτα να πάει εκεί πέρα».

Για την επικοινωνία που είχε με την νοσηλεύτρια είπε πως:

«Εγώ μιλούσα με την Εύη και που μπήκε στο λεωφορείο. Όλα τα μηνύματα που μου έστειλε η Εύη ήταν μέσα από το whats app. Δεν μίλησα τηλεφωνικά με την Εύη από την στιγμή που έφτασε στη Βεγγάζη. Και η Εύη έμαθε ότι θα φτάσει στη Βεγγάζη όταν προσγειώθηκαν. Η Εύη και εγώ, όταν μου είπε πού θα πάει, ξέραμε άλλο αεροδρόμιο».

Τέλος, ανέφερε πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Το αποτέλεσμα για εμένα δεν θα αλλάξει. Τι να σχολιάσω; Να σχολιάσω ότι θα γίνει εισαγγελική έρευνα; Ας γίνει. Και άλλες φορές έχουν γίνει εισαγγελικές έρευνες και δεν έχει διορθωθεί τίποτα σε αυτή τη χώρα», λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This