Τρομάζει η πρόβλεψη Τσελέντη: «Πιθανός σεισμός 4.8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό»

«Η περιοχή έχει βεβαρυμένο ιστορικό» επισημαίνει

Must Read

Μπορεί να μην ήθελε να σπείρει τον πανικό αλλά είναι σίγουρο ότι προκάλεσε αναστάτωση η πρόβλεψη του Άκη Τσελέντη για έναν πιθανό σεισμό έως 4.8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό ο οποίος τις τελευταίες μέρες ταρακουνιέται σχεδόν συνεχόμενα από μικρότερες και μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις.

Όπως σημειώνει σε νέα ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι ο ανατολικός Κορινθιακός  «έχει βεβαρυμένο σεισμικό ιστορικό και αυτή τη περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Η μικροσεισμικότητα στο θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλόκαστρου συνεχίζεται και αυτό το 24ωρο (δείτε το χάρτη). Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν αντίστοιχες ακολουθίες με μέγιστο μέγεθος μερικές φορές 4,8R. Αυτό να συμβεί το θεωρώ πιθανό..

Το γεγονός όμως ότι μιλάμε για τον Ανατ. Κορινθιακό ο οποίος έχει βεβαρυμένο σεισμικό ιστορικό και αυτή τη περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί.

Το Γεωδυναμικό έχει πυκνώσει το δίκτυο του στη περιοχή και έχει εγκαταστήσει δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου που παρακολουθεί επι 24ωρης βάσης.

Το Γεωδυναμικό συνεργάζεται με όλα τα Πανεπιστημιακά Σεισμολογικά εργαστήρια και με τον ΟΑΣΠ για τη βέλτιστη αξιοποίηση των μετρήσεων στα πλαίσια του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ την εξέλιξη της ακολουθίας από τον ιστοχώρο του Γεωδυναμικού.
https://www.gein.noa.gr

Παρακαλώ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!

(**) Να ακούτε τους ειδικούς και όχι άτομα του “δήθεν” που δεν έχουν ούτε ενα σεισμογράφο στη περιοχή και σπεκουλάρουν για να “φανούν” επάνω στην αγωνία του κόσμου».

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Προβληματίζει η σεισμική άπνοια – Τι εξηγεί ο Γ. Παπαδόπουλος για Κορινθιακό και Αττική

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This