Ο «Ακάλυπτος», η «Ευτέρπη» και ο «Σώτος» ξάφριζαν ηλικιωμένους

Must Read

Νέα στοιχεία, που προκαλούν οργή, έρχονται στο φως για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά που, παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ και έχοντας «πλάτες» επίορκου αστυνομικού, ξάφριζαν ηλικιωμένους, με τη λεία τους να υπολογίζεται μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο σε 200.000 ευρώ.

Οι οκτώ συλληφθέντες από την Ασφάλεια Αγρινίου ξεκίνησαν χθες να απολογούνται στον ανακριτή. Ανάμεσά τους, ο «Ακάλυπτος», η «Ευτέρπη» και ο «Σώτος», όπως ήταν τα παρατσούκλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έκαναν μόστρα τα πλούτη τους, τα οποία είχαν αρπάξει από ανήμπορους ηλικιωμένους.

Ο «Σώτος»

Η εγκληματική ομάδα δρούσε σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, ωστόσο η έδρα τους ήταν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου επέστρεφαν όταν τελείωναν τις… κοπιαστικές επισκέψεις σε σπίτια ως τεχνικοί της ΔΕΗ ή του δήμου. Ωστόσο, οι πανούργοι Ρομά, όπως αναφέρει το zougla.gr, είχαν βρει τον τρόπο να κατηγορούνται μόνο για μεμονωμένες περιπτώσεις κλοπών και να είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. «Δεν τους ενδιέφερε αν θα κατηγορηθούν για μία ή δύο κλοπές. Μπορεί και να τις παραδέχονταν προκειμένου να πέσουν στα μαλακά. Ομως, βρήκαμε τα στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα ότι είχαν διαρκή δράση και καθένας με τον ρόλο του» αποκάλυψε στην ίδια ιστοσελίδα αστυνομικός, που συμμετείχε στην παρακολούθησή τους για περίπου έξι μήνες.

Η «Ευτέρπη»

Οι κακοποιοί ξεγελούσαν τους ηλικιωμένους επικαλούμενοι βραχυκυκλώματα ή βλάβες και τους ζητούσαν να συγκεντρώσουν τα τιμαλφή τους μέσα σε μαξιλαροθήκες για να μην καταστραφούν. Την ίδια ώρα, συνεργοί τους επιτηρούσαν το σπίτι. Οταν έβρισκαν την ευκαιρία εξαφανίζονταν με τα κλοπιμαία, τα οποία πουλούσαν σε ενεχυροδανειστήριο στην Ημαθία. Για τη διαφυγή τους άλλαζαν οχήματα, καθώς διέθεταν ολόκληρο στόλο πανάκριβων αυτοκινήτων. Ο αστυνομικός που συνεργαζόταν στενά με τους κακοποιούς απαιτούσε χρηματικά ποσά, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, είχε ενημερώσει μέλη της συμμορίας ότι αναζητούνται, ύστερα από αξιόποινη πράξη που διέπραξαν τον περασμένο Ιούνιο.

Ο «Ακάλυπτος»

Οταν είχαν… ρεπό από τη ΔΕΗ οι «μαϊμού» τεχνικοί κυκλοφορούσαν στα στέκια της περιοχής τους επιδεικνύοντας τα -κακόγουστα μεν, αλλά με πανάκριβες μετατροπές- αυτοκίνητά τους. Το ίδιο έκαναν και μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου ανέβαζαν φωτογραφίες προβάλλοντας τη χλιδάτη ζωή τους και τα σπίτια τους. Ηταν τέτοια η «εργασιομανία» τους που κατάφεραν από πέρυσι τον Δεκέμβριο να διαπράξουν, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αγρινίου, 44 ληστείες, απάτες, κλοπές, καθώς και απόπειρες απάτης και κλοπής, με λεία που αγγίζει τα 200.000 ευρώ. Εκτός από τους οκτώ συλληφθέντες που βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης, οι αστυνομικοί αναζητούν και τους υπόλοιπους συνεργούς τους, που εκτιμάται ότι κρύβονται σε μαχαλάδες των Ρομά ανά τη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This