Δευτέρα 10/5/2021

Απελπισμένοι οι αστυνομικοί: «Mετανάστες στην ίδια μας τη χώρα»!

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι αστυνομικοί μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ), αναφορικά με τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού που υφίστανται, λόγω του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού, ζητώντας παράλληλα ενίσχυση της υπηρεσίας λόγω αυξημένων αναγκών.
«Είμαστε εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι» και «Μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα» έγραφαν τα πανό των αστυνομικών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της ΔΑΕΘ με προσωπικό, τη μείωση των δυνάμεων που απασχολούνται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την ενίσχυση των αστυνομικών με είδη ατομικής προστασίας, όπως κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.ά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης επισήμανε: «Διμοιρίες από τη Θεσσαλονίκη μετακινούνται διαρκώς σε όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για μέτρα τάξης σε κάθε είδους εκδηλώσεις και κάθε 28 ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τις ανάγκες του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού, με διάρκεια απόσπασης 15 ημέρες. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν καταστήσει τους αστυνομικούς μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα. Δυστυχώς, η συνεχής αποδυνάμωση της Διεύθυνσης και η επιφόρτισή της με κάθε είδους πάρεργο δεν στάθηκαν αρκετές για να ενισχυθεί η ΔΑΕΘ, μέσω των 100 θέσεων στις έκτακτες μεταθέσεις».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαϊρίδης, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 17 διμοιρίες, εκ των οποίων τέσσερις είναι μόνιμα εγκατεστημένες στα νησιά και όταν γίνονται κάποιες αλλαγές, πάνω από το 50% των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται εκτός νομού!

Η κατάσταση στο απροχώρητο

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς δεν λέμε να μη συμβάλλουμε σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα, αλλά θα πρέπει και η φυσική ηγεσία να ενισχύει την υπηρεσία» τόνισε. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν: «Ακόμα και ο ελάχιστος αριθμός αστυνομικών που μετακινήθηκε στην Διεύθυνση με τις εσωτερικές μεταθέσεις, τοποθετήθηκε αποκλειστικά σε επιτελικές θέσεις. Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει εξαντλήσει κάθε μέσο για την άμβλυνση των προβλημάτων και τη διευκόλυνση του προσωπικού της ΔΑΕΘ. Εντούτοις, προς λύπη όλων μας, αποδεικνύεται ότι κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στις οικογένειες των εργαζομένων».

Δείτε επίσης: «Πνίγονται» στους μετανάστες τα νησιά: 2.000 νέες αφίξεις σε 5 μέρες – Οργή με τις κλοπές στο Καστελόριζο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ