«Ξηλώνουν» υπουργούς αλλά όχι διεφθαρμένους αστυνομικούς!

Στο Μέγαρο Μαξίμου «έσωσαν» δύο ένστολους από δυσμενή μετάθεση

Must Read

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να «ξηλώνει» σαν τα πουκάμισα τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τους Αρχηγούς της Αστυνομίας, αλλά διεφθαρμένοι αστυνομικοί φαίνεται πως επιβιώνουν.

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε η προφυλάκιση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ίου ο οποίος φέρεται πως είχε «προστάτη» αξιωματικό της Αστυνομίας με πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων του πέρασαν χειροπέδες, όταν παρέλαβε 20.000 ευρώ σε τα προσημειωμένα χρήματα από επιχειρηματία του νησιού για να κάνει τα «στραβά μάτια».

Μάλιστα προέκυψε πως και δεύτερος επιχειρηματίας είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον συγκεκριμένο αστυνομικό. Το χειρότερο είναι πως πριν είχε υπηρετήσει στη Μύκονο όπου και πάλι υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος του για εκβιασμούς. Για το λόγο αυτό είχε αποφασιστεί η δυσμενής του μετάθεση στα Κουφονήσια.

Όμως ένα «αόρατο χέρι» ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που είχε πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται πως τον τοποθέτησε διοικητή στην Ίο.

Στον ίδιο αξιωματικό «χρεώνεται» η αποπομπή του τέως Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Σκούμα, 60 μόλις ημέρες μετά την ανανέωση της θητείας του.

Ο κ. Σκούμας είχε ταχθεί υπέρ της δυσμενούς μετάθεσης του 38χρονου αστυνομικού από τη Μύκονο. Αντί να τεθεί σε δυσμένεια, τοποθετήθηκε διοικητής στην Ίο, ενώ αποστρατεύτηκε ο τέως Αρχηγός!

Και δεύτερος διοικητής Αστυνομικού Τμήματος με «δυσμενή» μετάθεση

Δεν είναι ο μοναδικός διοικητής Αστυνομικού Τμήματος που παρέμενε στην υπηρεσία παρά τις σε βάρος του καταγγελίες.

Πριν από δύο χρόνια διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στα νότια προάστια της Αττικής είχε συλληφθεί, καθώς «προστάτευε» νυχτερινό κέντρο.

Τότε οι αδιάφθοροι του Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του και μετατέθηκε δυσμενώς στο Τμήμα Μεταγωγών. Ωστόσο, μόλις δύο μήνες μετά, σαν να μην έγινε τίποτα, επέστρεψε ως διοικητής του ίδιου Αστυνομικού Τμήματος όπου έκανε τα «στραβά μάτια» σε παρανομία κέντρου διασκέδασης!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας «ξηλώθηκαν», αλλά ο κατηγορούμενος για διαφθορά αστυνομικός επέστρεψε στη θέση του. Μήπως αυτός δεν έβαλε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ως «μέσο» για την παραμονή του, αλλά εφοπλιστή που μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου;

Κατά διαβολική σύμπτωση ο εν λόγω διοικητής παρέχει προσωπικό από το Αστυνομικό Τμήμα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του εφοπλιστή, ακόμα και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του αριθμού των αστυνομικών των VIP.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού παραμένουν «στα λόγια» και ο εφοπλιστής εξακολουθεί να εξασφαλίζει τους ένστολους φρουρούς, παρά τις δραματικές ελλείψεις στα Αστυνομικά Τμήματα και τις γειτονιές της Αττικής…

(Φωτογραφία: Αρχείου – Eurokinissi)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This