Αντιστράτηγος ε.α. Μπαλτζώης: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιες φρικαλεότητες, υπάρχει μίσος και ντροπή»

Must Read

Αναφορά στον εφιάλτη που μαίνεται στην Μέση Ανατολή έκανε ο Ιωάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος ε.α., επισημαίνοντας ότι πρέπει να λυθεί το ζήτημα και να υπάρξει εννιαίο παλαιστινιακό κράτος για μη βιώνουμε νέες αιματοχυσίες με θύματα αμάχους.

Ο αναλυτής διεθνών σχέσεων και αντιστράτηγος εν αποστρατεία αναφέρθηκε στα σχέδια των ΗΠΑ για να βρεθεί λύση στο ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Αναφερόμενος στην εποχή Κλίντον και στο σχέδιο που είχε καταταθεί στο Καπ Ντέιβιντ, υποστήριξε ότι τότε ο ηγέτης των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ, έκανε λάθος και δεν δέχθηκε την πρόταση στην οποία είχε συμφωνήσει και το Ισραήλ.

Ο ίδιος σχολίασε τις φρικαλεότητες κατά αμάχων όταν ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν αδιακρίτως γυναικόπεδα και νέους που διασκέδαζαν σε μουσικό φεστιβάλ, τονίζοντας ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο παρότι υπηρέτησε ως στρατιωτικός και στη Βοσνία. «Υπάρχει απύθμενο μίσος. Η σκύλευση νεκρών είναι σεβαστή από την αρχαιότητα σε όλους τους λαούς. Αυτό είναι τρομακτικό και πραγματικά σοκάρει τους πάντες», σημείωσε ο κ. Μπαλτζώης.

«Εάν εμπλακεί και η Χεσμπολάχ τότε θα έχουμε τρομακτικές εξελίξεις»

Ο ίδιος έκανε αναφορά στους Παλαιστινίους που είναι διχασμένοι και στις δύο μεγάλες οργανώσεις που τους εκπροσωπούν, επισημαίνοντας πως η Χαμάς με τη Φατάχ, η οποία είναι στη Δυτική Όχθη, είναι όχι απλώς διχασμένες αλλά σε εμπόλεμη κατάσταση. «Το 2007 έγινε μια εμφύλια διαμάχη, η οποία συνεχίζεται μέχρι τώρα, όπου η Χαμάς εξολόθρευσε στην κυριολεξία όλους τους εκπροσώπους της Φατάχ», σημείωσε ο αντιστράτηγος ε.α.

Στην συνέχεια ανέλυσε τους πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς, που από πολλούς χαρακτηρίζεται πλέον ως τρομοκρατική οργάνωση. «Στόχος της οργάνωσης είναι να σηκώσει το λάβαρο του Θεού σε κάθε γωνιά της Παλαιστίνης και να εξαφανίσει το σιωνιστικό μόρφωμα, δηλαδή το Ισραήλ και κάθε άλλο λαϊκό παλαιστινιακό κράτος που μπορεί να ιδρυθεί και να το αντικαταστήσει με μια ισλαμική δημοκρατία», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, υπάρχει μια σχέση αντιπαλότητας μεταξύ Χαμάς και Φατάχ επισημαίνοντας ότι ο μόνος που συνομιλεί με τον πολιτικό εκπρόσωπο της σουνιτικής οργάνωσης είναι ο Τούρκος πρόεδρος. Όπως είπε εάν εμπλακεί και η Χεσμπολάχ τότε θα έχουμε τρομακτικές εξελίξεις και εμπλοκή του Ιράν, γι’ αυτό και οι περισσότερες δυνάμεις του Ισραήλ πάνε προς τη Δυτική Όχθη.

«Το συναίσθημα που υπάρχει στο Ισραήλ είναι ντροπή και οργή»

Τέλος, αναφέρθηκε σε πιθανή εμπλοκή του Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας το γεγονός ότι με κάποιο τρόπο έχει συμμετοχή σε όλες τις πολεμικές συρράξεις στην περιοχή.

«Το συναίσθημα που υπάρχει στο Ισραήλ είναι ντροπή και οργή. Ένας πολύ οδυνηρός και επικίνδυνος συνδυασμός. Οι Ισραηλινοί αισθάνονται ότι πρέπει να ξεπλύνουν την ντροπή και η οργή μπορεί να τους οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις» κατέληξε ο κ. Μπαλτζώης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This