Ακόμα 90 Έλληνες επαναπατρίστηκαν από το Ισραήλ – Πώς περιγράφουν την φρίκη του πολέμου

Όλοι κάνουν λόγο για πολύ δύσκολες ώρες

Must Read

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας έφτασαν σήμερα ακόμα 90 Έλληνες από το Ισραήλ στο οποίο μαίνεται για έκτη μέρα ο πόλεμος με την Χαμάς. Εκεί, έπεσαν στις αγκαλιές των συγγενών τους που τους περίμεναν με αγωνία.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, Έλληνας που ζει μόνιμα στην Ιερουσαλήμ ανέφερε πως «η πτήση είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών. Όλα ήταν οργανωμένα εκεί. Μας περίμεναν και μας πέρασαν από τον έλεγχο. Όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα». Ο ίδιος ήταν από τους τυχερούς καθώς κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Ένας άλλος ομογενής είπε:

«Επιτέλους φθάσαμε. Ήταν πολύ δύσκολες οι ώρες. Μένουμε το Τελ Αβίβ όπου δεν κινδυνεύσαμε τόσο» ανέφερε άλλος ομογενής.

Σχετικά με τις επιθέσεις της Χαμάς, ανέφερε πως «ακούγαμε σειρήνες και μπαίναμε στα καταφύγια».

Για μια «μεγάλη τραγωδία» έκανε λόγο ένας άλλο Έλληνας από τι Ισραήλ.

«Φύγαμε μαζί με τα παιδιά μου για να είμαστε πιο ασφαλείς» είπε ενώ θα επιστρέψει μόνο αν βελτιωθεί η κατάσταση.

Δείτε βίντεο:

Μια Ελληνίδα ανέφερε στο Open:

«Πάρα πολύ δύσκολα περάσαμε, βλέποντας τις φοβερές εικόνες για το τι έγινε στη Λωρίδα της Γάζας που περάσανε οι τρομοκράτες της Χαμάς και μπήκαν στα σπίτια και κόψανε κεφάλια από παιδάκια και κάψανε σπίτια. Έχει πάνω από 1.200 νεκρούς Ισραηλινούς. Μπήκανε 6:30 το πρωί το Σάββατο στα σπίτια τους, στα κρεβάτια τους και τους σκοτώσανε. Ήμουν στο σπίτι του στο Τελ Αβίβ.

Δεν ήμουν εκεί, τα είδα όμως στην τηλεόραση και μετά άρχισαν να πέφτουν πύραυλοι και στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές του Ισραήλ και πηγαίναμε στα καταφύγια. Επειδή αυτό ήταν πολύ πιεστικό για τα παιδιά, αναγκάστηκα επειδή έχω σπίτι και στη Θεσσαλονίκη, να πάρω τα εγγόνια μου και να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ο γιος μου έμεινε εκεί λόγω της δουλειάς του γιατί δουλεύει στην εταιρεία υδάτων του Ισραήλ και έπρεπε να βοηθήσει να έχει η περιοχή νερό».

Δείτε βίντεο:

Ακόμη ένας κύριος, κάτοικος του Τελ Αβίβ συγκλονίζει με την περιγραφή του:
«Η χειρότερη φρίκη που έχω ζήσει τα 22 χρόνια που είμαι εκεί. Ρουκέτες πάνω από τα σπίτια μας, όλη την ώρα συναγερμοί. Ρουκέτα πέρασε πάνω από το σπίτι μου, πολλές φορές και τρόμαξα. Δύσκολα τα πράγματα. Έλεγα 2-3 μέρες θα περάσει και 3.000 και 7.000 ρουκέτες όλες μαζί, αυτό ήταν κάτι άλλο».Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This