Τρίκαλα: Πλημμυροπαθείς αγρότες έβγαλαν στο δρόμο τα τρακτέρ – Διαμαρτύρονται για τις πενιχρές αποζημιώσεις

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν μας καλύπτουν»

Must Read

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πλημμυροπαθείς αγρότες από τα Τρίκαλα, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στον παράδρομο της ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, αγρότες κυρίως από το Ζάρκο και την Πηνειάδα επέλεξαν αυτό τον τρόπο, για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις πενιχρές αποζημιώσεις που τούς έταξε, για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις φονικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήρθε μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τα μέτρα και τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών αγροτών, με τους ίδιους να τονίζουν πως «τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για αποζημίωση ανά στρέμμα, δεν μας καλύπτουν. Τα έξοδά μας είναι 250 ευρώ το στρέμμα, θέλουμε και ένα 20% κέρδος, που σημαίνει ότι χρειάζονται γύρω στα 310 – 320 ευρώ το στρέμμα».

Οι πλημμυροπαθείς αγρότες ζητούν σαφές χρονοδιαγράμματα για τις αποζημιώσεις και, κυρίως, να γίνουν ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να μην γίνονται συνεχώς «στο ίδιο έργο θεατές».

*πηγή φωτο: trikalanews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This