Αντιναύαρχος ε.α. Διακόπουλος: «Η Χαμάς δύο χρόνια προετοιμαζόταν και παραπλάνούσε το Ισραήλ»

Must Read

Την δική του άποψη για τα όσα φρικτά εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ, το οποίο κατακλύζεται από νεκρούς και αιματοκύλισμα, εξέφρασε ο αντιναύαρχος ε.α. και πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

«Τελικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι δυνατόν να μη γίνει αντιληπτό», σημείωσε σχετικά με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ που δεν κατάλαβαν το χτύπημα που ερχόταν και πρόσθεσε πως είχαν δημιουργήσει την ιδέα πως το πρόβλημα βρίσκεται στη Δυτική Όχθη.

«Άλλωστε αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ είχε και κόμματα που εκφράζανε του έποικους και εκεί είχαν επικεντρωθεί, κοιτούσαν αρκετά και το θέμα της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο και θεωρούσαν ότι η Χαμάς είναι ήσυχη, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχε κάνει οποιαδήποτε κίνηση και θεωρούσαν πως η Χαμάς το μόνο που ήθελε εκείνη την περίοδο ήταν να εδραιώσει την κυριαρχία της στη Λωρίδα της Γάζας και να υπάρξει μία οικονομικής ανάπτυξη», είπε και συνέχισε:

«Όλα αυτά γίνονταν κάτω από τη μύτη τους την ώρα που η Χαμάς προετοίμαζε αυτή την επίθεση. Η πεποίθησή τους ήταν ότι αν μπει η Χαμάς, θα μπει υπόγεια και γι΄αυτό οι φράκτες που είχαν φτιάξει έμπαιναν σε μεγάλο βάθος, ενώ υπέργεια το καλύπτουν μέσω των ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης όπου απεδείχθησαν ότι δεν επαρκούν».

Μάλιστα, προσέθεσε πως μεσολάβησαν δύο χρόνια προετοιμασίας και παραπλάνησης. Παράλληλα, ανέφερε και σε ρεπορτάζ των New York Times όπου κάνει λόγο πως τα μέλη της Χαμάς – γνωρίζοντας πως παρακολουθούνται – στις τηλεφωνικές συνομιλίες έλεγαν πως δεν είναι έτοιμοι για κάποιο χτύπημα και πως χρειάζονται χρόνο για να ανασυνταχθούν και πως αυτή την ώρα προέχουν άλλα πράγματα. Σενάριο που ταίριαζε με αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι Ισραηλινοί , ενώ όταν έφτασαν στο Ισραήλ κάποιες πληροφορίες ανησυχητικές δεν τους «χτύπησε το καμπανάκι».

«Περάσαμε από την παγκόσμια τάξη, στην παγκόσμια αταξία»

«Η κατάσταση δεν είναι καλή. Φοβάμαι πάρα πολλά πράγματα, διότι υπάρχει για γενικευμένη αστάθεια, η οποία ξεπερνάει το τι γίνεται μόνο στη Μέση Ανατολή. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, πριν από ένα μήνα είχαμε την εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι εστίες ανάφλεξης στην ευρύτερη γειτονιά μας υπάρχουν», τόνισε και συμπλήρωσε πως ο κόσμος δείχνει να έχει περάσει σε μία νέα φάση, το παγκόσμιο σύστημα είναι πάρα πολύ ρευστό.

«Περάσαμε από την παγκόσμια τάξη, στην παγκόσμια αταξία» πρόσθεσε, ενώ αναφορικά με την κατάσταση στο Ισραήλ υπογράμμισε πως «το ανησυχητικό για όλους είναι η επέκταση όλης αυτής της σύγκρουσης. Δηλαδή με εμπλοκή του Ιράν θα γίνει έναν Αρμαγεδώνας και είναι πάρα πολύ κοντά μας και θα μας επηρεάσει».

Ερωτηθείς για το πόσο πιθανό είναι μια τέτοια εμπλοκή απάντησε ότι κρίνει πως δεν είναι πιθανή και οι ενδείξεις δείχνουν πως δεν θα υπάρχει κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως «το ευρύτερο σύστημα βλέπουμε πως προσπαθεί να αποφύγει την επέκταση αυτού του πολέμου σε όλη την περιφέρεια».

«Δυστυχώς οι εξελίξεις μας επηρεάζουν»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι εξελίξεις επηρεάσουν τις συνεργασίες Ελλάδας – Ισραήλ, ο ίδιος απάντησε θετικά. «Δυστυχώς οι εξελίξεις μας επηρεάζουν» σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια με όλες τις κινήσεις που γίνονταν, η Ελλάδα θα αναβαθμιζόταν πάρα πολύ γεωοικονομικά.

«Τώρα όσο διαρκεί ο πόλεμος και θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κατάσταση όλα παίρνουν μία αναβολή και φυσικά μας επηρεάζουν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This