Blue Horizon: Σε ένα μήνα ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση – Τι θα γίνει στη συνέχεια

Τι δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενο πλοιάρχου

Must Read

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση στην υπόθεση του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη ο οποίος στις 5 Σεπτεμβρίου πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά όταν μέλος του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον πέταξε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ένα μήνα μετά το τραγικό περιστατικό, στις 6 Οκτωβρίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορουμένων, του πλοίαρχου, του υπάρχου, του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου υπέγραψαν το πέρας της κύριας ανάκρισης.

Τα επόμενα στάδια στην υπόθεση είναι η εισαγγελική πρόταση και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε η  προσωρινή κράτηση του πλοίαρχου και του ύπαρχου, ενώ οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι αρχικά τέθηκαν υπό κατ ‘οίκον περιορισμό γιατί υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι όπως αποφασίστηκε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης επιβεβαίωσε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου πλοίαρχου του Blue Horizon, Γιώργος Κοκοσάλης.

«Ήταν εδραία επιθυμία όλων των παραγόντων προκειμένου να επισπευστεί  ο χρόνος διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας ώστε να υπάρξει ποινική εκκαθάριση σε νομικό επίπεδο και  να αποδοθεί στον καθένα αυτό που πραγματικά του αναλογεί», σχολίασε.

Όσον αφορά στον πελάτη του υποστηρίζει πως η κατηγορία που αντιμετωπίζει θα μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του αδικοχαμένου 36χρονου έχει αναλάβει αμισθί, ο δικηγορικός σύλλογος Λασιθίου και θα συμμετάσχει και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This