Αίσχος! Βανδάλισαν τοιχογραφία του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη!

H ανακοίνωση της Ισραηλιτικής κοινότητας

Must Read

Οργή προκαλεί η κίνηση που έκαναν κάποιοι ανεγκέφαλοι προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην επίθεση των Ισραηλινών στην Γάζα καθώς βανδάλισαν την τοιχογραφία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην Θεσσαλονίκη γράφοντας συνθήματα  εναντίον των Εβραίων και υπέρ της Γάζας όπως «Free Gaza» (ελευθερώστε την Γάζα) και «Εβραίοι=Ναζί».

Τον βανδαλισμό καταδίκασε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, με ανακοίνωση του τονίζοντας πως «η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».

Δείτε φωτογραφία:

Εκτός από τα συνθήματα που έγραψαν σε διάφορα σημεία της τοιχογραφίας, μαύρισαν και το εξάκτινο Αστέρι του Δαβίδ που είχαν στο πέτο τους τα τρία παιδιά που απεικονίζονται στην τοιχογραφία, η οποία συμβολίζει τον άδικο χαμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης κατά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε βίντεο:

 

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Ισραηλιτικής κοινότητας:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις εκδηλώσεις αντισημιτισμού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες ως επακόλουθο του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Τόσο τα γκράφιτι στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα, που βρίσκεται στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κατάστημα Έλληνα Εβραίου, προκαλούν αποτροπιασμό. Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Δείτε φωτογραφία:

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This