Δικαστήρια Πειραιά: Ποιος «μπλοκάρει» τις μεταθέσεις;

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στα δικαστήρια του Πειραιά

Must Read

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στα δικαστήρια του Πειραιά όπου ένα «αόρατο χέρι»… μπλοκάρει τις μεταθέσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από την πόλη σε άλλες δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Αν και έχει αποφασιστεί η μετακίνηση εισαγγελικού λειτουργού από τον περασμένο Ιούνιο με απόφαση του Αρείου Πάγου, αυτή δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Το χειρότερο είναι πως για τη συγκεκριμένη θέση που κάλυπτε, έχει γίνει μετάθεση άλλου εισαγγελέα στα δικαστήρια του Πειραιά. Όμως η ανάληψη των καθηκόντων του «πάγωσε» αορίστως.

Άλλοι δικαστικοί λειτουργοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατό να μην υλοποιείται μια απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Μήπως δεν υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης;

Η μετάθεση Πρωτοδίκη που ερευνούσε ποινική υπόθεση γνωστού επιχειρηματία

Κάτι ανάλογο είχε σημειωθεί πριν από μήνες και πάλι στα δικαστήρια του Πειραιά, όταν δεν υλοποιούνταν η μετάθεση συγκεκριμένου Πρωτοδίκη ο οποίος είχε αναλάβει τη διερεύνηση ποινικής υπόθεσης γνωστού επιχειρηματία της πόλης.

Η μετάθεση έγινε τελικά, όταν ο εν λόγω δικαστής έστειλε στο… αρχείο την υπόθεση του επιχειρηματία. Τότε, ως δια μαγείας, υλοποιήθηκε η μετάθεση και μάλιστα σε άλλη υπηρεσία της επιλογής του Προέδρου Πρωτοδικών, διαφορετική από αυτήν που είχε αποφασίσει αρχικά ο Άρειος Πάγος…

Το κακό αναμένεται να «τριτώσει» στα δικαστήρια του Πειραιά, καθώς κατά διαβολική και μόνο σύμπτωση, άλλος εισαγγελικός λειτουργός που είχε απαλλάξει, επίσης, τον συγκεκριμένο επιχειρηματία για άλλη ποινική υπόθεση, έχει κληρωθεί να δικάσει φίλο, δικηγόρο του περί ου ο λόγος.

Σίγουρα δεν αμφισβητείται η κλήρωση, ούτε η κρίση του εν λόγω εισαγγελέα. Όμως αν μη τι άλλο για λόγους ηθικής τάξης, ίσως οφείλει να αυτοεξαιρεθεί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This