Πρώην δήμαρχος της Ηλείας καταγγέλλει απειλές και εκβιασμούς από κορυφαίο εκδότη-καναλάρχη της περιοχής – Η στενή σχέση με τη ΝΔ

Ο εκδότης ήθελε χρήματα του δήμου για προώθηση εκδηλώσεων

Must Read

Τεράστια αίσθηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει σημερινό δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι ο απερχόμενος δήμαρχος του Πύργου Ηλείας, Τάκης Αντωνακόπουλος φέρεται να δέχθηκε αρκετά απειλητικά και εκβιαστικά μηνύματα από εκδότη ιστορικής εφημερίδα και καναλάρχη της περιοχής ο οποίος διατηρεί στενότατους δεσμούς με τη Νέα Δημοκρατία γιατί ήθελε χρήματα από το ταμείο του Δήμου για την προβολή και κάλυψη  εκδηλώσεων.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» που φέρνει στο φως το αποκλειστικό θέμα δημοσιεύει και ορισμένα από τα μηνύματα που έλαβε ο δήμαρχος τα οποία εκπλήσσουν με τα «γαλλικά» του καναλάρχη. Ο ίδιος έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά του εκδότη. 

«Επειδή έχουν πάρει τα μυαλά σου αέρα, κοντέ και αρχιμαλα…, λοιπόν θα σε πάω γα…ντας μέχρι να σε τελειώσω κωλόπαιδο… που δεν αναγνωρίζεις τέσσερα χρόνια στήριξη, κατανόηση και διάθεση συνεργασίας».

«Τάκη, για απόκριες. 1. Live streaming, 2. Όλα τα εκτυπωτικά, 3. Δημοσιότητα σε όλα τα Μέσα μας. Μην δοθεί τίποτα απ’ όλα αυτά σε… άλλους ενδιαφερόμενους. Αρκετά τους έχουν δοθεί!!!».

Στο σκάνδαλο φέρεται να εμπλέκεται και ο αδερφός του εκδότη ο οποίος έστειλε μήνυμα στον κ. Αντωνακόπουλου καθώς υπήρχε κι άλλος ενδιαφερόμενος για τις εκδηλώσεις των Αποκριών.

«Τα 2.000 που δίνεις στο ΙΟΝΙΟ (σ.σ. προφανώς εννοεί το Ionian TV, περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι με έδρα την Πάτρα) να τα δώσεις στην OPT να βγάλει το καρναβάλι (από το πολιτιστικό μέσω του Π). Εάν έρθει το ΙΟΝΙΟ στον Πύργο δεν υπάρχει… κλίμα συζήτησης».

Ο απερχόμενος δήμαρχος έλαβε άλλο μήνυμα σχετικά με το  1ο Pyrgos Food Festival το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με μεγάλη επιτυχία. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η  εφημερίδα με τον Δήμο Πύργου και με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Τάκη, 1. Την προσφορά που στείλαμε για το Food Festival ήταν 20.000 και είπες να το βάλουμε 15.000 και συνδιοργάνωση με ΔΠ. Το κάναμε, δεν μου είπες όμως ότι οι άλλες 7.000 που έχει ο κωδικός θα κάνει… φεστιβάλ μπύρας… ο άνεργος ΑΑ με το Εν Λευκώ και θα το χρηματοδοτήσει ο Δήμος… 2. Τη μελέτη και την τεχνική έκθεση για τις κάμερες βασανίζομαι από το 22 και ακόμα δεν έχει προχωρήσει». Το εν λόγω μήνυμα εστάλη στις 15 Ιουνίου, περίπου 2 μήνες πριν την εκδήλωση και ενώ ο δήμος είχε προγραμματίσει ένα άλλο φεστιβάλ μπύρας μέσα στην πόλη.

Ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι το φεστιβάλ φαγητού τελικά είχε αντίτιμο ενώ διαφημιζόταν ως εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο κυρίως ως προς το γιατί συνέβη αυτό και ποιος έλαβε τα έσοδα;

Δείτε μερικά από τα μηνύματα:

Η σύνδεση με τη Νέα Δημοκρατία

Ο γιος του Κ.Β, του εκδότη και καναλάρχη είναι διευθύνων σύμβουλος σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου, σύμφωνα με το βιογραφικό του, όπως είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.

Ο Ε.Β. ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019, αλλά και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ωστόσο, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Πάντως, ο όμιλος έχει πολύ καλή σχέση με την κυβέρνηση καθώς πήρε ένα πολύ καλό και μεγάλο κομμάτι ενίσχυσης από την λεγόμενη λίστα Πέτσα από όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωση του νομού Ηλείας. Η εφημερίδα πήρε 12.000 ευρώ την ώρα που οι υπόλοιπες δύο εφημερίδες της Ηλείας πήραν από κοινού τα μισά! Άλλα 1.200 ευρώ πήρε το site της εφημερίδας, 2.480 ευρώ πήρε ο ραδιοφωνικός σταθμός και άλλα 6.200 ευρώ πήρε το τηλεοπτικό κανάλι του Ομίλου!

Πέρισυ, σε εκδήλωση που έγινε για τα 120 χρόνια της εφημερίδας, παραβρέθηκαν κυβερνητικά στελέχη, ενώ και στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η εφημερίδα παρελαύνουν υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ!

Τι αναφέρει ο δήμαρχος

Όπως ανέφερε στην πηγή ο κ. Αντωνακόπουλος σχετικά με τα μηνύματα που ελάμβανε:

«Από την οικογένεια Β. δεχόμουν γραπτά μηνύματα, και όχι μόνο, απαιτήσεων για δουλειές, υποδείξεων, προειδοποιήσεων και απειλών».

Και τόνισε σε ερώτηση γιατί δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία όλο το προηγούμενο διάστημα:

«Διότι είχαμε δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή έργου, όπως φαίνεται σήμερα. Άποψή μας ήταν, εμείς προχωράμε στον δρόμο μας και τα σκυλιά μπορούν να γαβγίζουν. Περιμέναμε να περάσουν οι εκλογές».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This