SOS από τον Γιάννη Καλλιάνο για την κακοκαιρία: «Πιθανότατα θα υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα»

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο - Η πρόβλεψη για την Αττική

Must Read

Το «καμπανάκι» του κινδύνου κρούει ο Γιάννης Καλλιάνος σχετικά με κακοκαιρία τύπου «Π» η οποία αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας από το Σάββατο χαρακτηρίζοντας την «επικίνδυνη» ενώ αναφέρθηκε και σε πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα.

Δείτε τι έγραψε ο κ. Καλλιάνος:

«Καλημέρα σας και καλό μήνα!

Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου. Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.

Σας παραθέτω τους χάρτες βροχόπτωσης για το Σάββατο (πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πρωί της Κυριακής) μιας και φαίνεται ξεκάθαρα με τα μώβ και τα κόκκινα χρώματα που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις».

Δείτε την ανάρτηση:

Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Κακοκαιρία τύπου «Π» βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ο μετεωρολόγος του OPEN ξεκαθάρισε πως δεν θα επηρεαστεί όλη η χώρα από την μεταβολή του καιρού και έτσι σε αρκετές περιοχές το κλίμα θα παραμείνει ανοιξιάτικο.

Όπως εξήγησε, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και το βορειοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας στον χάρτη το ελληνικό γράμμα «Π», καθώς περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό του θα μείνουν ανεπηρέαστες. Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό εκδηλώνεται κυρίως σε περιοχές της Ιταλίας και δεν μπορεί να περάσει την οροσειρά της Πίνδου για να εισέλθει πιο κεντρικά.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σταδιακά την Παρασκευή, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται ένα πιο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει βροχές σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως η κακοκαιρία αναμένεται να περάσει γρήγορα.

Σήμερα εξήγησε ότι θα σημειωθούν βροχές στη δυτική Ελλάδα από το βόρειο έως το νότιο τμήμα της, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Δείτε επίσης:

Κέρκυρα: Η σφοδρή νεροποντή πλημμύρισε τους δρόμους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This