Πλήθος αταυτοποίητων μεταναστών στην Ελλάδα – Έκρυθμη η κατάσταση στις δομές φιλοξενίας στο Αιγαίο

H ασφυξία στα σημεία εισόδου δυσχεραίνει το έργο καταγραφής και ελέγχου - Σε συναγερμό ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική

Must Read

Κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών κατεγράφη τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα τα νησιά υποδοχής του Αιγαίου, Λέσβος, Σάμος, Λέρος, Κως και Χίος, να βουλιάζουν. Αυτό που απασχολεί ιδιαιτέρως τις ελληνικές Αρχές είναι ότι η ασφυξία που παρατηρείται στα σημεία εισόδου δυσχεραίνει το έργο καταγραφής και ελέγχου των μεταναστών, που ενδέχεται να συνδέονται με τρομοκρατικές ομάδες.

Την ίδια ώρα, η πολεμική σύγκρουση στην Μέση Ανατολή και η αύξηση των νεκρών στην Γάζα έχουν πυροδοτήσει το κλίμα στα Κέντρα Φιλοξενίας, όπου βρίσκονται Παλαιστίνιοι. Άλλωστε, σχεδόν καθημερινές είναι οι κινητοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών στην Λέρο, όπου οι συνθήκες που επικρατούν στην δομή χαρακτηρίζονται ασφυκτικές.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ με την βοήθεια και των ΜΑΤ, που έχουν μεταβεί στα νησιά για προληπτικούς λόγους, βρίσκονται σε επιφυλακή και αρκετές φορές εισέρχονται στο Κέντρο Φιλοξενίας υπό τον φόβο επεισοδίων. Χθες υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες μεταναστών, οι οποίοι ζητούσαν να μεταφερθούν από την Λέρο στον Πειραιά και να επισπευσθούν οι διαδικασίες καταγραφής και αιτήματος ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πλήθος αταυτοποίητων μεταναστών. Δεν πρόκειται για εκείνους που δεν έχουν ταυτοποιηθεί για διαδικαστικούς λόγους και περιμένουν την σειρά τους, αλλά για όσους ενδεχομένως έχουν φύγει από τα σημεία εισόδου (τα νησιά ή τον Έβρο) χωρίς να έχουν καταγραφεί.

Στην Λέσβο, τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 1.000 μετανάστες δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Βρίσκονται σε δομή φιλοξενίας και περιμένουν την καταγραφή τους, ωστόσο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιος να εξαφανιστεί χωρίς να καταγραφεί.

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, ενώ έχουν δοθεί εντολές για εντατικοποίηση των ελέγχων μέσω των διεθνών βάσεων δεδομένων με τρομοκράτες.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This