«Τσίμπησαν» στον Αλιμο Λιβανέζο εξπέρ στην απάτη

Must Read

«Χρυσές» διακοπές στη χώρα μας έκανε ένας 42χρονος Λιβανέζος δήθεν διαφημιστής, ο οποίος είχε καταφέρει να εξαπατήσει αμερικανικές εταιρίες στη βόρεια Καλιφόρνια, αποσπώντας τους πάνω από 10.000.000 δολάρια.

Ο 42χρονος, που καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εντοπίστηκε και συνελήφθη προχθές το μεσημέρι σε διαμέρισμα στον Αλιμο.

Ο καταζητούμενος διώκεται ως μέλος κυκλώματος τηλεμάρκετινγκ, το οποίο δρούσε στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2010 έως τα τέλη Αυγούστου του 2014.
Μαζί με τους συνεργούς του είχε στήσει εικονικές διαφημιστικές εταιρίες και εξαπατούσε επιχειρήσεις και οργανισμούς με ψευδή τηλεφωνήματα, πλαστά τιμολόγια για διαφημίσεις και ανύπαρκτες υπηρεσίες ταχυδρομείου. Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται ότι είναι ο 42χρονος από τον Λίβανο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 10.800.000 δολάρια.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης βρήκε καταφύγιο στη χώρα μας και εδώ και χρόνια είχε καταφέρει να χαθούν τα ίχνη του. Ομως, οι ελληνικές και αμερικανικές Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν στον Αλιμο, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα, και ενεργοποιήθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος, απάτες μέσω ταχυδρομείου και απάτες μέσω τηλεπικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψή του ο καταζητούμενος προέβαλε σθεναρή αντίσταση, μέχρι οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This