Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Έκκληση του Αρχιεπισκόπου σε ΗΠΑ και Ευρώπη για το μεταναστευτικό: Στηρίξτε μας!

Μήνυμα σε ΗΠΑ και Ευρώπη έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καλώντας συμμάχους και εταίρους να βοηθήσουν την Ελλάδα να σηκώσει το δυσανάλογο -για τις δυνατότητές της- φορτίο του Μεταναστευτικού. Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές που μίλησαν στη «δημοκρατία», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε στον Αμερικανό πρέσβη ότι «τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι μόνο αυτά στη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά είναι και τα θαλάσσια σύνορα, που είναι και τα πιο δύσκολα στη φύλαξη». Ο κ. Ιερώνυμος φέρεται ότι είπε ακόμα στον Αμερικανό πρέσβη ότι η Ελλάδα δέχεται ένα συνεχή εκβιασμό από την Τουρκία, που ανοίγει τη στρόφιγγα στέλνοντας πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι είναι απαραίτητη και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στη διαχείριση του θέματος των προσφύγων και των μεταναστών, γιατί στην Ελλάδα έχει πέσει δυσανάλογο βάρος και, φυσικά, είναι απαραίτητη η στήριξη Αμερικανών και Ευρωπαίων στη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

«Η Εκκλησία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, «δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για τη διαχείριση του Προσφυγικού και τα χρήματα τα έχουν πάρει ΜΚΟ που τα διαχειρίζονται με συνθήκες αδιαφάνειας». Επίσης, είπε στον Τζέφρι Πάιατ ότι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών πρέπει να διαμορφωθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχει διαχωρισμός ηλικιακός για την προστασία των παιδιών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ