Νέα πρόκληση στην καρδιά της Θράκης!

Εόρτασαν την Τουρκική Δημοκρατία στον ελληνικό Δήμο Ιάσμου!

Must Read

1.500 μουσουλμάνοι της Ροδόπης και της Ξάνθης  με επι κεφαλής τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ  και τον νέο Δήμαρχο Τζανέρ

Ασκήσεις προκλήσεων εντός ελληνικού εδάφους


της Μύρνας Νικολαϊδου 

Την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος εξεδήλωνε ένα ακόμη νεοοθωμανικό παραλήρημα, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και στην Θεσσαλονίκη στην «πατρίδα της καρδιάς του», 1.000- 1500 μουσουλμάνοι από την Ξάνθη και την Κομοτηνή συνέρρεαν στον ελληνικό δήμο Ιάσμου για τους  εορτασμούς με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικού κράτους! Συμφώνως προς πληροφορίες της «ΕτΚ», η τουρκική φιέστα διοργανώθηκε από τον  νέο δήμαρχο Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ, εκλεκτό του τουρκικού προξενείου, με την παρουσία και του βουλευτού Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ, στον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέθεσε προσφάτως χρέη αναπληρωτού τομεάρχη υγείας (!), αλλά και των ψευδομουφτήδων.

«Ο Ίασμος είναι θύμα της βουλιμίας του τουρκικού προξενείου και της ανεπάρκειας των Αθηνών. Είναι θύμα των πρακτόρων που δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή», είπαν στην «ΕτΚ¨» πηγές που γνωρίζουν άριστα το θέμα. «Ο Ίασμος ψυχορραγεί. Το κράτος είναι ανύπαρκτο. Ευτυχώς που εκλέξαμε περιφερειάρχη, πολύ σωστό (σ.σ τον Χριστόδουλο Τοψίδη», ανέφεραν με νόημα. Το μείζον πρόβλημα για την περιοχή είναι ο Καλλικράτης. Όπως εξήγησαν στην «Εστία της Κυριακής», μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη η αναλογία στην σύνθεση του πληθυσμού αντιστράφηκε: από 55% Χριστιανούς και 45% Μουσουλμάνους που ήταν πριν 10 χρόνια,  τώρα οι Μουσουλμάνοι είναι 70% και οι Χριστιανοί 30! «Στον νομό Ροδόπης είμαστε μειονότητα. Αν οι 4.500 Έλληνες χριστιανοί  δεν πάνε να ψηφίσουν- καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια για την απάθεια των Αθηνών- σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε Έλληνα χριστιανό βουλευτή στην περιοχή»,  προειδοποίησαν οι ίδιες πηγές. «Είμαστε τρομοκρατημένοι. Το θράσος τους είναι απύθμενο», κατέληξαν.

 

Ο Ίασμος είναι από τα πλέον ιστορικά χωριά της περιοχής με 400 χρόνια ένδοξης ιστορίας, θρηνώντας θύματα  από τους Βαλκανικούς, το ’40 αλλά και τον Εμφύλιο.  Τώρα το ιστορικό αυτό χωριό αντιμετωπίζει μια ακόμη υπαρξιακή απειλή: την τουρκική επέλαση. «Ο δήμος δεν είναι  μουσουλμανικός, αλλά στην πράξη συμπεριφέρεται ως ‘τουρκικός΄», ανέφερε κάτοικος της περιοχής, αποκαλύπτοντας ότι ο νέας Τούρκος πρόξενος ήρθε με 20 εκατομμύρια ευρώ στην βαλίτσα για να εξυπηρετήσει τους αλλότριους σκοπούς της Άγκυρας. Η μόνη λύση, λένε οι ειδήμονες, είναι να αλλάξει ο Καλλικράτης και να απαλλαχθεί ο δήμος Ιάσμου από τον δήμο Σώστη και αντ αυτού να ενωθεί με τα παραλιακά χριστιανικά χωριά, Καλλίστη, Φανάρι και Μέση. Μόνο έτσι θα επανέλθει η αναλογία 55% Χριστιανοί 45% Μουσουλμάνοι στον Ίασμο. Επίσης αναγκαία κρίνεται και η λήψις αντιμέτρων απέναντι στην τουρκική απειλή όπως η αποστολή ενός μικρού λόχου προκειμένου να επιθεωρεί την περιοχή και να μην δρουν οι Τούρκοι του προξενείου ανενόχλητοι όπως γίνεται τώρα.

Η «Εστία» έχει γράψει επανειλημμένως για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο ελληνικός Βορράς από τα νεοοθωμανικά σχέδια του Ερντογάν. Σε μια ακόμη έκρηξη μεγαλοϊδεατισμού, ο Τούρκος Πρόεδρος εξεδήλωσε προ ημερών την επιθυμία να καταστεί ηγέτης των απανταχού Μουσουλμάνων μην ξεχνώντας την Θράκη αλλά και «την δική του»  Θεσσαλονίκη που αναμένεται μάλιστα να τον  υποδεχτεί τον προσεχή Δεκέμβριο στο πλαίσιο της συνεχίσεως του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Και όμως ο Ερντογάν επιμένει: «Υπερασπιζόμαστε την Γάζα, όπως κάναμε και στο παρελθόν στη Θράκη, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, σε κάθε σπιθαμή των ακτών της Ανατολικής Μεσογείου, στην Κεντρική Ασία, τη Νότια Ασία, σε όλη την Αφρική, εν ολίγοις, όπου έφταναν οι ορίζοντές μας….» Kαι συνεχίζει: «Σήμερα, μερικοί άνθρωποι βλέπουν τη Γάζα ως ένα μέρος πολύ, πολύ μακριά, ένα μέρος που δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Ωστόσο, πριν από έναν αιώνα, για αυτό το έθνος, για αυτή τη χώρα, η Γάζα δεν ήταν διαφορετική από τα Άδανα. Όπως η Αδριανούπολη δεν διέφερε από τα Σκόπια, οι Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλαρέλι)  δεν διέφεραν από τη Θεσσαλονίκη, το Μαρντίν δεν διέφερε από τη Μοσούλη, το Γκαζιαντέπ δεν διέφερε από το Χαλέπι, η Γάζα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας… Μας χώρισαν από όλες αυτές τις χώρες που είναι τόσο δικές μας όσο το αίμα μας, η ζωή μας και η αγάπη μας..», κατέστησε σαφές ο Ερντογάν την παραμονή της επετείου της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

Σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του, ο ίδιος συνέδεσε την στήριξη που προσφέρει η Τουρκία στην Γάζα και την Χαμάς με «απελευθερωτικό  αγώνα», βάζοντας στην εξίσωση την Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες αλλά και τους Αρμένιους! «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις ματαιωμένες φιλοδοξίες εκείνων που, κατά τη διάρκεια της κατοχής της Κωνσταντινούπολης, ενήργησαν για να εκδικηθούν την κατάκτηση του 1453. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σύγχρονες εκδοχές εκείνων που προσπάθησαν να καταστρέψουν το έθνος μας προκαλώντας τους Αρμένιους στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ανατολία και τους Έλληνες στις περιοχές του Αιγαίου, του Μαρμαρά και της Μαύρης Θάλασσας..». Σε άλλη ομιλία του κατά την διάρκεια των εορτασμών  της 100ης επετείου, τους οποίους μετέτρεψε σε επίδειξη δυνάμεως των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον Βόσπορο, ο Ερντογάν θυμήθηκε και την Κύπρο, ξεχνώντας ωστόσο ότι αυτός ήταν ο εισβολέας. «Όπου υπάρχει άνθρωπος καταπιεσμένος, θύμα διώξεων και σε ανάγκη, η Τουρκία είναι αυτή που σπεύδει να τον βοηθήσει, τον πιάνει από το χέρι, τον σηκώνει και τον βοηθάει στα προβλήματά του. Αυτή τη στάση την έχουμε δείξει στο παρελθόν στην Κορέα, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στο Ιράκ, στη στην Υεμένη και τέλος στο Καραμπάχ».

Παρά τις προσδοκίες ορισμένων ότι ένεκα της βελτιώσεως των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι προκλητικές αυτές αναφορές θα εξέλειπαν, ο τουρκικός αλυτρωτισμός είναι εδώ. Έτοιμος να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τον ερντογανισμό και το αφήγημά του Σουλτάνου για τον «Αιώνα της Τουρκίας».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This