Η μαρτυρική ζωή και ο θάνατος της 22χρονης Φαίης – Ξυλοδαρμοί και σωματεμπορία από την μητέρα και την αδελφή της

Στον ανακριτή την Πέμπτη οι τρεις γυναίκες

Must Read

Μαρτυρική ζωή έζησε η Φαίη Μπακογιώργου, που βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα σε πάρκινγκ στην Κυψέλη. Η 22χρονη έγκυος και μητέρα τριών παιδιών δολοφονήθηκε με την Αστυνομία να συλλαμβάνει την μητέρα, την αδελφή και την σπιτονοικοκυρά για ανθρωποκτονία και σωματεμπορία.

Η άτυχη γυναίκα βρίσκονταν επί έναν ολόκληρο μήνα στο ψυγείο του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ», στα αζήτητα, και ετάφη ως αγνώστων στοιχείων έως ότου αποκαλυφθεί ποια ήταν.

Το «Φως στο Τούνελ» από την πρώτη στιγμή έκανε τα πάντα για να βρει την άκρη της υπόθεσης. Τελικά, είχε πληροφορηθεί πως είχε ήδη ταφεί ως αγνώστων στοιχείων στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Τα ίχνη της 22χρονης Φαίης είχαν χαθεί τον Οκτώβριο του 2021 στην οδό Τύχης στα Πατήσια, λίγα στενά μακριά από το σπίτι της. Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος της Αγγελικής Νικολούλη, κάτοικος της περιοχής την βρήκε τυλιγμένη με κουβέρτα και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί παρέμεινε στα αζήτητα για ένα, μήνα, αφού τα δύο Αστυνομικά Τμήματα, της Κυψέλης που δηλώθηκε η εξαφάνιση και του Αγίου Παντελεήμονα που ανέλαβε την προανάκριση για την ανεύρεση της σορού, δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Η μητέρα της, στην δήλωση εξαφάνισης που είχε υποβάλει, ανέφερε πως ήταν έγκυος στον έκτο μήνα. Φαίνεται, ωστόσο, πως η νεαρή γυναίκα έχασε το παιδί που κυοφορούσε, πιθανόν από την κακοποίηση που δεχόταν, όπως καταγγέλθηκε στην εκπομπή. Οι καταγγελίες για κακοποίηση και εκμετάλλευση της άτυχης Φωτεινής έφταναν η μια μετά την άλλη.

Μια γυναίκα που είχε συναντήσει την αδικοχαμένη μητέρα να ζητιανεύει σε κακόφημο δρόμο του κέντρου της Αθήνας, ανέφερε πως η Φαίη, όπως την φώναζαν, ήθελε να ξεφύγει από όσα περνούσε στο διαμέρισμα που την φιλοξενούσαν. «Ήταν παγιδευμένη. Πάντα είχε πίσω της μία γυναίκα να την ελέγχει. Μου έχει μεταφερθεί ένα σοκαριστικό περιστατικό που αποκάλυψε το ένα από τα παιδιά της. Πατούσαν την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος για να αποβάλει!» ανέφερε.

«Την είχαν κουρέψει και το πρόσωπό της από το ξύλο δεν φαινόταν…»

Γειτόνισσα που είχε επικοινωνήσει με την εκπομπή τότε περιέγραψε με λεπτομέρεια κάποια περιστατικά, ενδεικτικά της κακοποίησης που δεχόταν.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου είχε έρθει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική γιατί το ένα παιδί της κόντεψε να κρεμαστεί στο μπαλκόνι και να πέσει κάτω. Τα τρία παιδιά της τελικά απομακρύνθηκαν από το σπίτι με εντολή εισαγγελέα. Μετά από τρεις ημέρες περίπου, την είδα. Την είχαν κουρέψει γιατί είχε μακριά μαλλιά, τα μάτια της και το πρόσωπό της από το ξύλο που είχε φάει δεν φαινόταν. Ήταν πολύ χτυπημένη. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Την ρώτησα τι κάνει και μου κούνησε μόνο το κεφάλι. Τα μάτια της ήταν πρησμένα από τις μπουνιές. Τι να σας πω, την λυπήθηκε η ψυχή μου. Από τότε δεν την ξαναείδα» ανέφερε στο «Φως στο Τούνελ» η γειτόνισσα.

Μαρτυρίες στην εκπομπή έκαναν λόγο για κακοποίηση και εκμετάλλευση και μιας άλλης γυναίκας μεγαλύτερης ηλικίας. «Αυτή η γυναίκα που φιλοξενούσε και την Φωτεινή, παλαιότερα είχε υπό την «προστασία» της στο σπίτι μία άλλη μεγαλύτερης ηλικίας. Την ωθούσε στην ζητιανιά και έπεφτε μπροστά σε οχήματα με κίνδυνο να τραυματιστεί. Σκοπός τους να αποσπάσουν χρήματα από οδηγούς» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Την Φωτεινή την είχα δει αρκετές φορές στο δρόμο να είναι χτυπημένη στο πρόσωπο ή με σπασμένο το χέρι. Όταν την ρωτούσα μου έλεγε πως έπεσε ή ότι γλίστρησε από τις σκάλες. Την παρακολουθούσε μια γυναίκα να ζητιανεύει και φοβόταν. Έμενε μαζί της στο ίδιο σπίτι. Ένα μήνα περίπου πριν εξαφανιστεί, προσπάθησε κάτι να μου πει, αλλά αυτή η γυναίκα της φώναξε «προχώρα και μη μιλάς». Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σχεδόν συνέχεια σ’ αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι στη γειτονιά γνώριζαν και δε μιλούσαν».

Στον ανακριτή την Πέμπτη οι τρεις γυναίκες

Σήμερα οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην μητέρα, την αδελφή και την 57χρονη που φιλοξενούσε την έγκυο μητέρα τριών παιδιών. Οι τρεις τους κρατούνται στην ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Και οι τρεις γυναίκες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και σωματεμπορία. Η Ανακρίτρια εξέδωσε εντάλματα σύλληψης που εκτελέστηκαν σήμερα το πρωί. Μετά την δολοφονία της Φαίης και οι τρεις γυναίκες εγκατέλειψαν το σπίτι της Κυψέλης και μετακόμισαν σε άλλα διαμερίσματα στην ίδια περιοχή. Οι τρεις συλλήψεις έγιναν στην Κυψέλη κοντά στο σημείο της στυγερής δολοφονίας.

 

Ανατροπή στην υπόθεση της 22χρονης Φαίης που είχε βρεθεί σε κουβέρτα στην Κυψέλη – Συνελήφθησαν η μητέρα και η αδερφή της

Ανατροπή και ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 22χρονης Φαίης Μπακογιώργου, η οποία είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, το 2022, στην περιοχή της Κυψέλης. Συνελήφθησαν η μητέρα, η αδερφή και η γυναίκα μαστρωπός που φιλοξενούσε την έγκυο μητέρα τριών παιδιών.

Η 22χρονη Φαίη είχε βρεθεί 500 μέτρα από το σπίτι όπου διέμενε έξω από ένα πάρκινγκ. Τότε, ο πατέρας της είχε υποβάλει μήνυση και ζητούσε να διερευνηθεί ο τρόπος θανάτου της. Επιπλέον, είχε προσλάβει ειδικό ερευνητή για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Βούλα Δημητριάδου, δικηγόρος του πατέρα της άτυχης γυναίκας, μίλησε για την υπόθεση: «Η κοπέλα βρέθηκε 500 μέτρα από το σπίτι της τυλιγμένη σε κουβέρτα. Με πρωτοβουλία του πατέρα μού ανατέθηκε αυτή η υπόθεση. Η σορός του κοριτσιού ταυτοποιήθηκε μετά από καιρό. Για ένα χρόνο δεν έγινε κάτι. Μετά υποβάλαμε εμείς μήνυση για να συνεχίσουν οι έρευνες. Έγινε η έρευνα από το Ανθρωποκτονιών και κατηγορούμενες είναι η μητέρα, η αδελφή και σπιτονοικοκυρά για κακουργηματικές πράξεις, μεταξύ αυτών και η ανθρωποκτονία. Αφορά και στην εμπορία ανθρώπων η κατηγορία. Η μητέρα και η αδελφή της φαίνεται πως την εξέδιδαν».

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τρεις συλληφθείσες κατηγορούνται και για την δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This