«Είναι όλα ψέματα» – Διαψεύδει ο αδερφός του 17χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού

Υπό κράτηση ο εμπλεκόμενος αστυνομικός - Διατάχθηκε ΕΔΕ για το συμβάν

Must Read

Την ώρα που η έρευνα της Αστυνομίας για τα αίτια της τραγωδίας στη Βοιωτία που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονο Ρομά είναι σε εξέλιξη, ο αδερφός του θύματος διαψεύδει ότι το όπλο του αστυνομικού που έριξε τον αδερφό του νεκρό μετά από καταδίωξη, εκπυροσκρότησε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του αιματηρού περιστατικού.

«Είναι όλα ψέματα»

Ο 17χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του μπροστά στα έντρομα μάτια του αδερφού του ο οποίος βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο που δεν σταμάτησε στον έλεγχο των αστυνομικών. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αδερφός του δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών επειδή φοβήθηκε εξαιτίας του δρόμου που όπως λέει ήταν γεμάτος στροφές και ίσως προκαλούσαν κάποιο ατύχημα.

«Ήμασταν με τον αδερφό μου, την κοπέλα του και την αδερφή της. Δεν είχε βγάλει ακόμα το δίπλωμα, τώρα που θα γινόταν 18 θα πήγαινε να το βγάλει. Είχαμε πάρει το αυτοκίνητο για βόλτα. Πηγαίναμε από την Αλίαρτο προς το Λεοντάρι Θηβών. Του έκαναν σινιάλο του αδερφού μου να σταματήσει αλλά επειδή είχε στροφές εκεί, δεν ήθελε γιατί φοβήθηκε μήπως ερχόταν κάποιος και γινόταν κάνα τρακάρισμα» ανέφερε στο newsit.gr ο 16χρονος αδερφός του θύματος και συμπλήρωσε πως «φοβήθηκε ο αδερφός μου επειδή είχαμε και τα κορίτσια μέσα. Λίγο πιο πέρα, στα 800 μέτρα άναψε τα αλάρμ και σταμάτησε».

Ο αδερφρός του 17χρονου θύματος υποστηρίζει ότι «ο αστυνομικός κατέβηκε από το αμάξι με νεύρα, πλησίασε, χτύπησε με το όπλο το τζαμί, από την μεριά του αδερφού μου με δύναμη. Άνοιξε την πόρτα ο αδερφός μου, δεν πρόλαβε να κατέβει και ο αστυνομικός του έριξε δύο κλωτσιές στα πλευρά, μια στα πόδια, στο καλάμι, τον άρπαξε από την μπλούζα και τον πυροβόλησε. Γέμισε η άσφαλτος αίματα του αδερφού μου. Χωρίς να κάνει τίποτα. Υπάρχουν μαρτυρίες. Ούτε καταδίωξη, ούτε τίποτα. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εγώ και τα δύο κορίτσια».

Περιγράφοντας ο 16χρονος τι συνέβη αμέσως μετά τον πυροβολισμό είπε «μετά ο αστυνομικός που έριξε στον αδελφό μου, έκλαιγε. Μετά ένας άλλος αστυνομικός πήρε τον αδερφό μου και τον πήγε στο νοσοκομείο της Θήβας. Έφυγα και εγώ με το αμάξι για το νοσοκομείο. Τα κορίτσια έμειναν στο χωριό. Αργά το βράδυ ήρθαν αστυνομικοί στο νοσοκομείο και πήγα να καταθέσω».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την αιματηρή καταδίωξη χωρίς ωστόσο να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη επισημαίνοντας ότι ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό «του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται».

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος αστυνομικός υποστηρίζει ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας από τους Ρομά προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο αστυνομικού, που εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο 17χρονος να πεθάνει ακαριαία.

Δείτε επίσης: 17χρονος Ρομά ο νεκρός από την καταδίωξη στη Βοιωτία – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This