Πήλιο: Έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες για τις γιορτές, μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Τι εξηγεί παράγοντας του τουρισμού για τον απόλυτο χειμερινό προορισμό

Must Read

Την ζωή τους προσπαθούν να συνεχίσουν δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην Λάρισα, τα Τρίκαλα και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν σφοδρά. Οι παράγοντες του τουρισμού βάζουν τα δυνατά τους, προκειμένου η Θεσσαλία να αποτελέσει για ακόμη μία χρονιά τον απόλυτο χειμερινό προορισμό και ως εκ τούτου να δουν τα έσοδα να αυξάνονται, μετά την καταστροφή που υπέστησαν.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Πηλίου, που κάθε χρόνο σφύζει από επισκέπτες και αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς για τις γιορτές των Χριστουγέννων και όχι μόνο. Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Πήλιο, Ανδρέας Λάμπρου, μίλησε για την περιοχή, η οποία μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου προσπαθεί να ορθοποδήσει. Όπως εξήγησε, οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τις επιχειρήσεις, με σκοπό να δεχθούν τους τουρίστες, γεγονός που θα «τονώσει» τον τόπο οικονομικά, αλλά και θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες.

«Ξεκινήσαμε σιγά σιγά να δεχόμαστε κρατήσεις και ο Βόλος αλλά και το Πήλιο ετοιμάζονται να προσφέρουν φιλοξενία. Η πρόσβασή μας στο ορεινό Πήλιο σε διαμονή και εστίαση είναι σε πλήρη λειτουργία. Έχουν γίνει με αγώνα και μεράκι και καταφέραμε να φέρουμε τις υπηρεσίες στο επίπεδο που ήταν πριν, ίσως και καλύτερα τώρα, γιατί θέλουμε να αποδείξουμε ότι με τον αγώνα που έχουμε κάνει όλον αυτόν τον μήνα, τόσο με ιδιωτική πρωτοβουλία όσο και σε συνεργασία με τον δήμο και τις Περιφέρειες, να καταφέρουμε να επαναφέρουμε τα πράγματα στην αρχική μορφή τους», είπε αρχικά ο κ. Λάμπρου.

Ο ίδιος έκανε λόγο και για την πρόσβαση στην περιοχή, διευκρινίζοντας πως «είναι όλα ασφαλή και προσβάσιμα».

«Οι κρατήσεις ξεκίνησαν αλλά θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει ασφάλεια και η φιλοξενία μας θα είναι αυτή που υπήρχε πάντα στο Πήλιο και ίσως και καλύτερη, γιατί θέλουμε να το αποδείξουμε. Μετά τις καταστροφές είχαμε ακυρώσεις. Ο ορεινός όγκος δεν έπαθε πολλές ζημιές όσο τα παράλια. Είμαστε εδώ και είμαστε ζωντανοί», κατέληξε ο επιχειρηματίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This